Brandweerkoffertje voor pasgeboren Timo uit Heteren

Een knalrood brandweerkoffertje met daarin een rookmelder, een speciaal brandweer-slabbetje én handige tips om het huis brandveiliger te maken.

Dat kregen Dorien en Wouter van den Hul uit Heteren vanochtend van burgemeester Toon van Asseldonk en Wichard ten Westenend van de brandweer. Hun zoontje Timo werd op 1 oktober geboren, en toen zijn vader hem kwam aangeven op het gemeentehuis, bleek Timo de eerste baby van oktober te zijn in Overbetuwe. En daarom kreeg hij het brandweerkoffertje, als cadeautje van de brandweer Gelderland vanwege de Brandpreventieweken. Zijn broertje Noud van 2 kreeg een brandweertasje.

De brandweer besteedt tijdens de Brandpreventieweken dit jaar extra aandacht aan jonge ouders, omdat er gemiddeld meer woningbranden voorkomen bij jonge gezinnen. Door rookmelders te gebruiken, deuren te sluiten, een babyfoon te installeren, en afspraken te maken over een vluchtplan, wordt het huis veiliger.

Brandweerman Ten Westenend maakte nog even een rondje met Wouter en Dorien door hun huis, om tips te geven over brandveiligheid. Wouter van den Hul: ‘We hadden al wel brandmelders, maar hij heeft ons tips gegeven op welke plekken ze het beste kunnen hangen. Heel erg nuttig!’

Voor alle andere baby’s die in de maand oktober worden geboren in Overbetuwe, heeft de brandweer een tasje met informatie over brandveiligheid. De ouders krijgen het tasje als ze hun baby komen aangeven op het gemeentehuis.

Nog meer tips voor jonge ouders om hun huis brandveiliger te maken:

brandweerkoffertje