Noodverordening Park15

Voor bedrijventerrein Park15 in Oosterhout geldt vanaf woensdag 6 juli 8.00 uur een noodverordening. De noodverordening moet nieuwe blokkades van de distributiecentra daar voorkomen.

Eerder al kondigde burgemeester Hoytink-Roubos al een noodbevel af voor het bedrijventerrein. 

Een groep boeren blokkeerde vanaf de vroege ochtend van maandag 4 juli de distributiecentra op Park15. De blokkade was een van de acties waarmee boeren in heel Nederland hun ongenoegen uitten over het stikstofbeleid van het kabinet. Ondanks de gesprekken en verzoeken van de distributiecentra, de politie, mensen van de gemeente en de burgemeester met de boeren in de loop van de dag, hielden die hun blokkades in stand. De blokkades duurde toen inmiddels zo’n 13 uur en alle mogelijkheden om de boeren vrijwillig te laten vertrekken waren zonder resultaat gebleven. Daardoor werd de distributie van levensmiddelen ernstig belemmerd. Daarom besloot de burgemeester maandagavond om een noodbevel uit te vaardigen en dat te laten handhaven. Na de komst van de ME gaven de meeste deelnemers van de blokkade gehoor aan de oproep om deze te beëindigen. De blokkade van de distributiecentra werd aan het eind van de maandagavond opgeheven.  

Dinsdagochtend vroeg blokkeerden boeren opnieuw de toegang tot de distributiecentra op Park15. De politie is met hen in gesprek gegaan en heeft hen op basis van het geldende noodbevel opgedragen de blokkade te beëindigen. Inmiddels is dat gebeurd en zijn de distributiecentra weer toegankelijk.

Vanzelfsprekend blijven politie en gemeente de situatie rond Park15 nauwgezet volgen. Vanaf woensdagochtend 6 juli 8.00 uur geldt daarvoor de noodverordening.

Noodverordening (pdf, 275 kB)
Gebied noodverordening (jpg, 1038 kB)

Noodbevel 4 juli 2022 (pdf, 128 kB)