Blijverslening, "zeker een aanrader"

Frans Petersen (67) heeft als eerste in Overbetuwe gebruik gemaakt van de Blijverslening, dé manier om je huis te verbouwen en langer thuis te kunnen wonen.

Verbouwing badkamerEen tijd geleden las hij in de krant een bericht over de ‘blijverslening’ en dacht: ‘dat is iets voor mij en mijn vrouw’!

Om zijn huis in de toekomst ook goed toegankelijk te houden, heeft hij ervoor gekozen om zijn badkamer en keuken te verbouwen. Bredere deuren zonder drempels zorgen ervoor dat deze ruimtes ook rolstoel- of rollatortoegankelijk worden.

Frans is erg positief over de aanvraag van de lening. “Het was binnen 14 dagen geregeld en we hebben goede tips gekregen”, aldus Frans. Een tip waar hij zelf bijvoorbeeld nooit aan had gedacht was om de doucheknoppen niet onder de douchekop te hangen maar juist aan de andere zijde van de douche. Op deze manier kan er iemand geholpen worden onder de douche zonder zelf ook onder de douche te staan. Frans: “hoewel iedere situatie anders is, zou ik deze mogelijkheid aan iedereen aanraden. Met een huis dat op de toekomst is voorbereid, kun je langer in de omgeving blijven wonen waar je graag woont”. 

Wilt u weten welke mogelijkheden er voor u zijn? Kijk dan op www.overbetuwe.nl met zoekterm ‘blijverslening’.