Bladafval: in de gft-container of melden bij de gemeente

Dit najaar plaatsen we voor het eerst geen bladkorven in Overbetuwe. Inwoners kunnen bladafval meegeven in de gft-container, die gratis wordt afgehaald, of een melding maken bij de gemeente. Graag lichten we toe waarom er geen dit jaar geen korven meer worden geplaatst.

Bladkorf: niet voor tuinafval

Sinds dit jaar wordt gft-afval gratis opgehaald in Overbetuwe, in de groene gft-container. Ook kunnen inwoners hun snoeihout vier keer per jaar gratis laten ophalen. De bladkorven waren bedoeld voor het gevallen blad van de bomen in de openbare ruimte. Helaas bleek de afgelopen jaren dat ze te vaak werden gebruikt voor ander afval. Inwoners gebruikten de bladkorven voor eigen tuinafval en voor vuilniszakken. Dit leidde tot aanzienlijk hogere kosten, die uiteindelijk door alle inwoners betaald worden. Begin september is daarom besloten de bladkorven weg te halen.

Last van bladafval? Meld het!

Als u last heeft van bladafval van bomen op de openbare weg, dan kunt u een melding maken via de website www.overbetuwe.nl of bellen met de gemeente: 14 0481. De melding wordt dan ingepland in de route van de veegwagen. Zijn er onveilige situaties, dan maken we er een spoedmelding van. We komen in deze periode iedere twee weken in elk dorp waar gemeentebomen staan. Wij komen geen blad vegen van bomen van particulieren, tenzij het door gladheid onveilig wordt op straat. Dan mag u altijd een melding maken. Uw eigen tuinafval kunt u natuurlijk in uw eigen gft-container doen. Als het meer afval is dan de containerinhoud, kunt u het vier keer per jaar gratis laten ophalen (maximaal 2 kubieke meter per keer). U kunt dit regelen via onze website: https://www.overbetuwe.nl/Digitaal_loket/Digitaal_aanvragen/Ophalen_snoeihout. Als u daarna nog meer snoeiafval hebt, kunt u het wegbrengen naar de milieustraten in Elst en Andelst. Voor een kuub tuinafval betaalt u dan 7,50 euro.