Betuwe On Stage zoekt mensen die over hun beroep willen vertellen

Bent u enthousiast over uw beroep? Werkt u in de Betuwe? Wilt u vmbo-leerlingen kennis laten maken met uw beroep of branche? Als u deze vragen met “ja” beantwoordt, dan is Betuwe On Stage op zoek naar u!

beroepsbeoefenaar in gesprek met leerling tijdens Betuwe On Stage 2018Wij nodigen u, als ondernemer, vormgever, doktersassistente of andere professional van harte uit om mee te doen aan Betuwe On Stage. Betuwe On Stage helpt 850 15-jarige vmbo-leerlingen van 5 Betuwse scholen bij hun beroepskeuze en netwerk. Deze leerlingen bezoeken het Citadel College, HPC Zetten, OBC Bemmel, OBC Elst en OBC Huissen.

Welke beroepen zoeken we nog?

Ieder beroep is welkom, van advocaat tot automonteur. Inmiddels hebben zich ruim 190 beroepsbeoefenaren aangemeld. Wij zoeken nog mensen met de volgende beroepen:

  • ict: websitebouwer (frontend developer), app ontwikkelaar en systeembeheerder;
  • transport: chauffeur van bus, vrachtwagen, heftruck en taxi, logistiek medewerker;
  • uiterlijke verzorging: kapsters en schoonheidsspecialistes;
  • techniek: automonteur, procesoperator, grafisch ontwerper en av-technicus;
  • paramedische beroepen: dokters-, tandarts- en apothekersassistente;
  • sport en recreatie; sportdocent, outdoor trainer of personal coach;
  • onderwijs: klasse-assistent en leerkracht

Wat houdt meedoen in?

  • U meldt zich aan op de website van Betuwe On Stage, zodat leerlingen zien dat u meedoet.
  • Op 5 februari 2019 van 12:15 tot 16:00 uur bent u aanwezig bij Pathé in Lent. Op dit Beroepenfeest beantwoordt u vragen en maakt u afspraken voor de Doe Dag.
  • Op de Doe Dag 26 februari 2019 ontvangt u de leerlingen, met wie u een afspraak heeft gemaakt, op uw werkplek. Waar mogelijk laat u hen meehelpen, zodat ze het werk ervaren.

Waarom meedoen?

U helpt jongeren - de vakmensen van de toekomst- met concrete ervaring. U krijgt de kans uw werk en uw organisatie te presenteren, het is gezellig én u ontmoet andere enthousiaste vakmensen. Een goed opgeleide beroepsbevolking is een sterke basis voor de toekomst van onze regio.

Hoe kunt u meedoen?

Bent u enthousiast en wilt u jongeren op weg helpen naar een goede beroepskeuze? Meldt u zich dan voor 15 december 2018 aan via www.betuweonstage.nl/aanmelden
Inlichtingen bij projectleider Bernadette Egelmeers via tel: 06 11476975 of mail: mail@betuweonstage.nl

Wat is de rol van de gemeente?

Samen met Lingewaard zijn wij als gemeente partner in dit project. Wij werken mee aan het vinden van beroepsbeoefenaren. Een aantal medewerkers doet met hun beroep mee aan het Beroepenfeest.