Zwemmen in de rivieren levensgevaarlijk

Hoe aanlokkelijk ook: zwemmen in de rivieren is meestal verboden, en bovendien levensgevaarlijk.

De afgelopen tijd bleek dat helaas weer: binnen enkele weken tijd verdronken binnen de gemeente Overbetuwe drie mensen in Rijn en Waal.

Wie in natuurwater wil zwemmen, kan binnen onze gemeente beter en veilig terecht bij de recreatieplassen Het Strandpark in Slijk-Ewijk en de Rijkerswoerdse plassen.

Het gevaar van zwemmen in de rivieren schuilt onder meer in passerende binnenvaartschepen, plotselinge dieptes en grote temperatuurverschillen van het water. Rijkswaterstaat heeft de gevaren duidelijk op een rij gezet op zijn site. Rijkswaterstaat waarschuwt bovendien dat zwemmen in de rivieren een boete van 140 euro kan opleveren.