350 kinderen van vier scholen lopen 630 kilometer 'naar Polen'

Afgelopen maandag, 19 september, was een sportieve dag in Overbetuwe. Deze dag liepen de basisschoolleerlingen en wethouder Wijnte Hol de Daily Mile.

Het thema van dit vaste onderdeel van de Nationale Sportweek was dit jaar de afstand (665 km) naar onze zustergemeente Boleszkowice in Polen. Een knipoog naar het WK Volleybal dames dat komende vrijdag van start gaat en waar Overbetuwe host is van het Poolse damesteam.

Met 350 kinderen van vier verschillende scholen is er maar liefst 630 km (hard)gelopen en waren we ‘bijna in Boleszkowice’. Een hele knappe prestatie van alle deelnemers. Met de Daily Mile benadrukken we dat bewegen belangrijk is. Het is goed om tussendoor even pauze te nemen om de benen te strekken en het brein wakker te schudden.

#bewegenisgezond #dailymile #OverPolen

lopende kinderen