Nieuws

 • Carbidschieten in Overbetuwe en Lingewaard van de baan

  27 november 2020

  De burgemeesters van Overbetuwe en Lingewaard hebben in overleg met de politie en het Openbaar Ministerie besloten carbidschieten in hun gemeenten op oudjaarsdag dit jaar niet toe te staan.

 • Dicht bij huis wandelen: trek de wandelschoenen aan en geniet van het Overbetuwse landschap!

  26 november 2020

  In tijden van corona hebben veel mensen het wandelen (her)ontdekt. Daarom is het goed om te weten dat er veel wandelroutes zijn in Overbetuwe. Onlangs zijn daar drie rondjes bij Slijk-Ewijk aan toegevoegd. Dit zijn Rondje Strandpark, Rondje Loenensche Buitenpolder en Rondje Landgoed. De nieuwe routes liggen in een prachtig, gevarieerd landschap en lopen over Landgoed Loenen. Het landgoed is één van de parels van gemeente Overbetuwe en kenmerkt zich door interessante landschapselementen zoals een schitterend landhuis en lanen. Buitendijks liggen oude rivierlopen, wielen en bloemrijke graslanden.

 • Column Wijnte Hol

  24 november 2020

  Opkikker

  Voorzichtig, héél voorzichtig, is er sinds afgelopen woensdag weer iets meer mogelijk: sporten mag weer met vier personen, groepslessen mogen weer met dertig mensen. Natuurlijk wél allemaal op 1,5 meter afstand – alles om ervoor te zorgen dat we het aantal besmettingen onder controle krijgen.

 • Controle hondenbelasting op 9 november van start gegaan

  28 oktober 2020

  Vanaf 9 november zijn controleurs in de gemeente Overbetuwe huis-aan-huis op het bezit van honden aan het controleren. Voor de ondersteuning bij de uitvoering van de controle is het bureau Legitiem BV in de arm genomen. De controleur belt bij u aan om het hondenbezit te inventariseren. Hij/zij kan zich legitimeren met een pasje, vraag er gerust naar. In verband met het coronavirus houdt de controleur zich aan de nodige maatregelen (1,5 meter afstand en hygiënemaatregelen).

 • Gezocht: stembureauleden voor Tweede Kamerverkiezingen

  09 november 2020

  Lijkt het u leuk om bij de komende verkiezingen op 17 maart 2021 mee te helpen op een van onze stembureaus? Meld u dan aan als stembureaulid.

 • Corona-teststraat in Elst

  02 november 2020

  De zesde corona-testlocatie voor de inwoners van Gelderland-Midden opent dinsdag 3 november. Aan de Einsteinweg 6 in Elst starten twee testlijnen om 260 testen per dag af te nemen. Alle inwoners met gezondheidsklachten kunnen terecht in de nieuwe teststraat. Een afspraak maken kan via de landelijke afsprakenlijn Corona 0800 – 1202 of online via www.coronatest.nl