• Openingstijden milieustraten aangepast vanwege de hitte

10 augustus 2022

Vanwege de hoge temperaturen sluiten de milieustraten in Elst en Andelst komende donderdag, vrijdag en zaterdag eerder, namelijk om 14.00 uur. Ze gaan ook eerder open.

• Spreekuur voor Oekraïense vluchtelingen

25 juli 2022

Speciaal voor vluchtelingen uit Oekraïne en/of hun gastgezinnen organiseert Vluchtelingenwerk vanaf nu een spreekuur. Consultation hours for Ukrainian refugees. Години прийому для українських біженців. Часы приёма для украинских беженцев.

• Onderzoek naar reisgedrag inwoners Overbetuwe: maak kans op een VVV-bon van 10 euro

23 juli 2022

In samenwerking met de gemeente Overbetuwe doet Louis Smeets, student Spatial Planning (planologie) aan de Radboud Universiteit, onderzoek naar het reisgedrag van de inwoners van de gemeente. Het doel is achterhalen hoe duurzamer reizen op een eerlijke manier mogelijk kan worden gemaakt.

• Intrekking noodverordening Park15 Oosterhout

22 juli 2022

Burgemeester Hoytink-Roubos heeft besloten de Noodverordening Park15 in Oosterhout in te trekken met ingang van zaterdag 23 juli 2022 om 8.00 uur.

• Telefonische bereikbaarheid aangepast

Vanaf 11 juli is de gemeente van maandag tot en met donderdag telefonisch bereikbaar van 8.30 tot 17.00 uur. Op vrijdag is de gemeente telefonisch bereikbaar van 8.30 tot 15.00 uur.

• Nieuwe kunstwerken in het Gemeentehuis te Elst

Bij een vernieuwd gemeentehuis hoort nieuwe kunst. Tijdens de corona periode zijn in het gemeentehuis van Overbetuwe daarom drie kunstwerken geplaatst. Op maandag 4 juli vond de feestelijke presentatie van de kunstwerken plaats, in aanwezigheid van de kunstenaars.

• Noodverordening Park15

13 juli 2022

Voor bedrijventerrein Park15 in Oosterhout geldt vanaf woensdag 6 juli 8.00 uur een noodverordening. De noodverordening moet nieuwe blokkades van de distributiecentra daar voorkomen.

• Thijmen Wien uit Oosterhout is de nieuwe kinderburgemeester van Overbetuwe

Thijmen Wien (11) uit Oosterhout is voor het komende schooljaar gekozen als nieuwe kinderburgemeester. Hij werd vrijdagochtend 1 juli op zijn school, Sam-Sam, verrast met het leuke nieuws door burgemeester Patricia Hoytink-Roubos en de huidige kinderburgemeester Eva Gül.

• Maatschappelijke organisaties en kleine ondernemers kunnen coronasteun aanvragen

03 juni 2022

Maatschappelijke organisaties en kleine ondernemers uit de gemeente Overbetuwe kunnen een aanvraag indienen voor financiële coronasteun. De steun is bedoeld om de gevolgen te verzachten die de coronacrisis van de afgelopen jaren in de Overbetuwse samenleving heeft veroorzaakt. Het college van burgemeester en wethouders heeft op 31 mei de subsidieregelingen voor deze coronasteun vastgesteld.

• Drie gebouwen Pactum vanaf half mei beschikbaar voor Oekraïense vluchtelingen

21 april 2022

Drie leegstaande gebouwen op het terrein van jeugdzorginstelling Pactum in Zetten worden vanaf half mei tijdelijk ingezet voor de huisvesting van Oekraïense vluchtelingen.

• Leefgeld aanvragen voor Oekraïense vluchtelingen

02 mei 2022

Voor vluchtelingen uit Oekraïne is een vergoeding beschikbaar waarmee ze in hun eerste levensbehoeften kunnen voorzien, het zogenaamde leefgeld. Vluchtelingen uit Oekraïne die in een gastgezin verblijven, krijgen 260 euro leefgeld per persoon per maand en kunnen een wooncomponent daarbovenop krijgen. Deze toelage bij gastgezinnen is 215 euro per maand voor volwassenen en 55 euro per maand voor kinderen. De totale maandelijkse toelage voor een volwassene in een gastgezin is dus 475 euro en voor een minderjarige 315 euro.

• Oproep aan Oekraïense vluchtelingen in Overbetuwe: schrijf u in bij de gemeente

14 april 2022

Oekraïense vluchtelingen die in Overbetuwe verblijven bij inwoners, wordt dringend gevraagd zich bij de gemeente Overbetuwe in te schrijven. Zij of hun gastgezin kunnen daarvoor contact opnemen met de gemeente via telefoonnummer 14 0481.

• Oekraïne helpen vanuit Overbetuwe

27 juli 2022

Veel Oekraïners ontvluchten hun land en reizen onder meer naar West-Europa, om hier een veilig onderdak te vinden. De gemeente Overbetuwe wil hen niet in de kou laten staan.