• Trots op vrijwilligers

“Waar bent u trots op?” vroeg burgermeester Toon van Asseldonk alle inwoners in december.

• Vlag halfstok in verband met uitvaart oud-premier Lubbers

20 februari 2018

De vlag op het gemeentehuis van Overbetuwe in Elst hangt vandaag halfstok in verband met de uitvaart van oud-premier Ruud Lubbers.

• Overbetuwe ambitieus als MKB-vriendelijke gemeente

Artikel over initiatieven van gemeente Overbetuwe om MKB-vriendelijkste gemeente te worden

• Hart voor Heteren

13 februari 2018

Vorige week hadden we een stevig gesprek op het gemeentehuis met inwoners en andere betrokkenen over de herontwikkeling van Heteren. Het plan ‘Hart voor Heteren’ bestaat onder andere uit het maken van nieuwe winkelruimte rond het toekomstige plein. In een rondetafelgesprek met onder andere raadsleden, de dorpsraad, Heteren Sociaal en projectontwikkelaar Artica Vastgoedontwikkeling werden knelpunten hierover op tafel gelegd.

• Kandidatenlijsten gemeenteraadsverkiezingen vastgesteld

De definitieve lijstvolgorde en kandidatenlijsten van de gemeenteraadsverkiezingen in Overbetuwe zijn bekend. Het centraal stembureau van de gemeente Overbetuwe heeft de geldigheid van de kandidatenlijsten voor de gemeenteraadsverkiezingen afgelopen vrijdag beoordeeld en de lijstnummering vastgesteld.

• Werkzaamheden in centrum Elst

We krijgen veel positieve reacties van bezoekers, inwoners én ondernemers op de nieuwe inrichting en uitstraling van het Elster centrum. Ook weten we dat weggebruikers last van elkaar hebben, vooral op de Dorpsstraat tussen de Grote Molenstraat en de toegang naar het Land van Tap. Daarom gaan we op dat stuk de parkeerplaatsen wijzigen van recht naar schuin parkeren. Daarnaast maken we een nieuwe doorgang voor voetgangers tussen het St. Werenfriedplein naar het Europaplein.

• College kiest voor nieuwbouw op locatie Wanmolen Zetten

Op de plaats waar nu nog zalencentrum de Wanmolen staat, krijgt Zetten in de toekomst een nieuw gebouw voor maatschappelijke activiteiten, inclusief twee sportzalen. Dat stelt het college van Overbetuwe voor aan de gemeenteraad. Met het voorstel sluit het gemeentebestuur aan bij ‘Zicht op Zetten 2025’, de toekomstvisie van een groep bewoners waar breed draagvlak voor is in het dorp.

• 'Wooncafé: van huren naar kopen'

Huurt u een woning maar zou best willen kopen? Laat u informeren over de mogelijkheden tijdens het Wooncafé op dinsdagavond 6 maart. Tijdens het Wooncafé krijgt u een beeld van de mogelijkheden om een woning te financieren, of u aanspraak kan maken op de ‘starterslening’, wat een notaris voor u kan betekenen en welke woningen er in de verkoop zijn.

• Nieuwe inrichting en nieuwe openingstijden milieustraat Elst

De milieustraat in Elst krijgt een nieuwe inrichting. De nieuwe inrichting maakt het mogelijk om de verschillende soorten afval snel, makkelijk en veilig van elkaar te scheiden. De ingang van de milieustraat is verplaatst naar de Grote Molenstraat.

• Samen boodschappen doen met de Boodschappenbus in Elst

29 januari 2018

Wilt u graag de markt en winkels in het centrum van Elst bezoeken en kunt u daar zelf niet komen? Rij dan mee met de Boodschappenbus, die er speciaal is voor inwoners van Elst.

• Kunstwerk Strandpark Slijk-Ewijk

29 januari 2018

Beslis mee tijdens de kunstcafés op donderdag 1 februari en 8 maart.

• Nieuwsbrief Gelre Pas 2018

pdf, 1MB

Lees welke leuke (soms gratis) activiteiten er zijn in januari en februari!

• Pilot: inwoners Heteren verdelen subsidie

21 november 2017

De gemeente Overbetuwe start deze maand met Overbetuwe Doet: een digitaal platform dat de huidige subsidieregelingen voor maatschappelijke initiatieven van inwoners vervangt.

• Wij kunnen dat veel beter gemeente Overbetuwe!

14 november 2017

Durft gemeente Overbetuwe de uitdaging aan?

• Bijeenkomsten gemeente

De gemeente Overbetuwe organiseert zelf of samen met andere organisaties regelmatig bijeenkomsten voor, door en/ of met inwoners. De bijeenkomsten waar iedereen van harte welkom is staan in onderstaand overzicht. In de bijgevoegde tekst leest u meer over de bijeenkomst en of u zich moet aanmelden

• archief nieuws......

Bekijk hier het archief van het nieuws