• Schuif aan bij onze Overbetuwe Cafés

Wat vindt u eigenlijk van uw omgeving? Wij trekken vanaf woensdag 15 november de dorpen in met deze vraag. Geef uw mening en schuif aan bij een van de Overbetuwe cafés. Of reageer op de stellingen op www.overbetuwe2040.nl.

• Pilot: inwoners Heteren verdelen subsidie

21 november 2017

De gemeente Overbetuwe start deze maand met Overbetuwe Doet: een digitaal platform dat de huidige subsidieregelingen voor maatschappelijke initiatieven van inwoners vervangt.

• Overbetuwe actief en gezond!

21 november 2017

Enkele ingrediënten voor een gelukkig leven zijn een fijne woonomgeving en een goede gezondheid. Een goede gezondheid begint bij een gezond gewicht.

• Een buurtbus rijden, iets voor u?

21 november 2017

We hebben Joop Scholtz, secretaris van de buurtbusvereniging, gevraagd om wat meer te vertellen over zijn ervaringen. Zijn verhaal “Joop Scholtz al 12 jaar vrijwilliger”, leest u hier.

• Registratie partijnaam Gemeenteraadsverkiezingen

16 november 2017

Op woensdag 15 november 2017 heeft het centraal stembureau besloten de aanduiding “BurgerBelangen Overbetuwe” te registreren.

• Wij kunnen dat veel beter gemeente Overbetuwe!

14 november 2017

Durft gemeente Overbetuwe de uitdaging aan?

• Palen fietspaden Westeraam tijdelijk verwijderd seizoen 2017/2018

14 november 2017

De gemeente Overbetuwe gaat tijdelijk palen verwijderen uit fietspaden in de wijk Westeraam in Elst. De palen worden verwijderd zodat, gedurende het strooiseizoen, gestrooid kan worden tegen gladheid.

• Wat vindt u eigenlijk van uw omgeving?

14 november 2017

Wij trekken vanaf woensdag 15 november de dorpen in met deze vraag. Geef uw mening en schuif aan bij een van de Overbetuwe cafés: dicht bij huis en de koffie staat voor u klaar. U bent welkom! Of reageer op de stellingen op www.overbetuwe2040.nl.

• Inkomsten en uitgaven gemeente Overbetuwe in 2018

Hoeveel inkomsten heeft de gemeente en waar geven we het geld aan uit in 2018?

• Carbidschieten met de jaarwisseling

07 november 2017

Op grond van de APV is carbidschieten verboden. De burgemeester kan ontheffing verlenen van dit verbod.

• Bladafval: in de gft-container of melden bij de gemeente

07 november 2017

Dit najaar plaatsen we voor het eerst geen bladkorven in Overbetuwe. Inwoners kunnen bladafval meegeven in de gft-container, die gratis wordt afgehaald, of een melding maken bij de gemeente. Graag lichten we toe waarom er geen dit jaar geen korven meer worden geplaatst.

• Nieuw telefoonnummer gemeente Overbetuwe

07 november 2017

Wilt u de gemeente Overbetuwe bellen? Dat kan vanaf nu via telefoonnummer 14 0481.

• Wederom record aantal passagiers voor pontjes Uit®waarde

Het record aantal overzettingen van vorig jaar is dit jaar verbroken. Het mooie voorseizoen en de uitbreiding in vaardagen hebben hier aan bijgedragen. Wederom is een record aantal overzettingen gerealiseerd.

• Alles over Duurzaamheid

Gemeente Overbetuwe gaat voor duurzaam, doet u mee?
    Ga nu voor meer wooncomfort en een lagere energierekening.

• Raad stelt voorwaarden vast voor aanleg railterminal

24 oktober 2017

De gemeenteraad van Overbetuwe heeft dinsdagavond de voorwaarden vastgesteld waaronder de provincie een railterminal kan aanleggen langs de Betuweroute, tussen Valburg en Reeth, op Overbetuws grondgebied.

• Fiets en Voetveren blijven dagelijks varen!

07 september 2017, pdf, 169kB

Mede door de goede ervaringen van het vorige jaar is besloten dat de toeristische pontjes van Uit®waarde de hele maand september dagelijks zullen blijven varen.

• Bijeenkomsten gemeente

De gemeente Overbetuwe organiseert zelf of samen met andere organisaties regelmatig bijeenkomsten voor, door en/ of met inwoners. De bijeenkomsten waar iedereen van harte welkom is staan in onderstaand overzicht. In de bijgevoegde tekst leest u meer over de bijeenkomst en of u zich moet aanmelden

• archief nieuws......

Bekijk hier het archief van het nieuws