• Toespraak Polenherdenking 2020

18 september 2020

Zaterdag 19 september vond op het Polenplein in Driel de 76e herdenking van Operatie Market Garden plaats. In het bijzonder werd stilgestaan bij de bijdrage van de 1e Poolse Onafhankelijke Parachutistenbrigade aan deze operatie. Vanwege COVID-19 vond de herdenking in aangepaste vorm plaats zonder publiek, veteranen, nabestaanden en met slechts enkele aanwezigen. De herdenking was te volgen via de livestream van Omroep Gelderland. Lees hieronder de toespraak van burgemeester Hoytink-Roubos in het Nederlands en/of Engels.

• Onthulling borstbeeld Sosabowski

18 september 2020

Op vrijdagmiddag 18 september is het borstbeeld van generaal-majoor Sosabowski onthuld. De generaal was in 1944 de commandant van de 1e Poolse Onafhankelijke Parachutistenbrigade die in Driel was gedropt als onderdeel van Operatie Market Garden. Het beeld staat in het plantsoen aan de kruising Baltussenweg – Vogelenzangsestraat in Driel. Tegenover de locatie van het beeld had de generaal in 1944 zijn hoofdkwartier. Lees hieronder de toespraak van de onthulling.

• Column Dimitri Horsthuis-Tangelder

15 september 2020

Besparen na de vakantie

De vakantie is voorbij en de meeste mensen zijn alweer begonnen met thuiswerken of gaan op gezette tijden werken op kantoor, winkel of praktijk. Gelukkig hebben we de foto’s nog om af en toe eens terug te kijken naar dat moment dat je lekker in de zon lag in de achtertuin - of voorzichtig een uitstapje naar het buitenland maakte, zoals sommigen deden. De een begint in het nieuwe seizoen aan een grote schoonmaak, een ander kijkt uit naar de volgende vakantie of neemt de eigen financiële situatie weer eens onder de loep.

• Kermis Zetten gesloten vanwege niet volgen corona-afspraken

11 september 2020

De kermis op het Julianaplein in Zetten is vanavond, vrijdag 11 september, op last van burgemeester Patricia Hoytink-Roubos gesloten. Ondanks herhaalde waarschuwingen, zowel in het voortraject naar de vergunningverlening, als donderdag en vrijdag, kwam de organisatie van de kermis de afspraken niet na die verspreiding van het coronavirus moeten voorkomen. De kermis blijft ook zaterdag gesloten.

• Eerste bronzen staatsieportret mét baard onthuld in Overbetuwe

09 september 2020

Op dinsdagavond 8 september is het koningsportret van Koning Willem Alexander onthuld in de Rijn-Waalzaal, de nieuwe multifunctionele zaal waar onder andere de gemeenteraad vergadert. Het is het eerste staatsieportret van de Koning mét baard dat in een gemeentehuis hangt.

• Buurtbus 556 en 237 gaan nog niet eerder dan 1 november 2020 rijden

28 augustus 2020

Er is besloten de buurtbussen 556 (Heteren-Driel-Elst) en 237 (Zetten-Randwijk-Heteren) in Overbetuwe, net als alle andere buurtbussen in Nederland nog niet eerder dan 1 november 2020 te laten rijden.

• Alternatief programma Airborne-herdenking

01 september 2020

De Airborne-gemeenten Overbetuwe, Ede, Arnhem en Renkum vertellen samen het verhaal van Operatie Market Garden. Over september 1944, maar ook over de impact die het vandaag de dag nog heeft. Vorig jaar stonden we massaal stil bij de 75ste herdenking van Operatie Market Garden met een speciaal en uitgebreid programma. Vanwege de Coronapandemie herdenken we 76 jaar vrijheid op een ingetogen manier: Samen herdenken we thuis.

• Vanaf 1 juli meer ruimte mét regels

30 juni 2020

Vanaf 1 juli gelden nieuwe regels in het kader van de Coronacrisis. Een nieuwe stap vooruit met regels die er voor zorgen dat we elkaar de ruimte geven en samen corona onder controle kunnen houden. Vrijwel alle bedrijven, waaronder sportscholen zijn per 1 juli weer open. Uitzonderingen zijn dansvoorzieningen in discotheken. 1,5 meter afstand blijft de norm.

• archief nieuws......

Bekijk hier het archief van het nieuws