• Vanaf 1 juli oud papier weer volgens reguliere schema

22 juni 2021

Vanaf 1 juli haalt SUEZ het oud papier weer op de gebruikelijke ophaaldagen op, samen met vrijwilligers van Overbetuwse verenigingen. De afgelopen maanden haalde SUEZ vanwege de coronamaatregelen zelf overdag op. Met ingang van 1 juli wordt het reguliere schema weer opgepakt.

• Column van burgemeester Patricia Hoytink-Roubos

22 juni 2021

Met het versoepelen van de corona-maatregelen is ook het weer met een flinke stap vooruit gegaan. Na een zeer koud voorjaar, zitten we ineens in warm zomerweer. En wat genieten we van allebei! Van de ruimte en van het zonnige weer - en wat waren we daar met elkaar ook aan toe. De terrassen zijn gevuld, je ziet weer meer mensen op straat en de kraampjes langs de weg met kersen zorgen voor zomerse gezelligheid. Zeker in deze periode van het jaar valt ook extra op, in wat een ontzettend mooie omgeving we wonen. De dijken en het water, de fruitgaarden, de afwisselende natuur.  Mijn man en ik genieten daar bijzonder van.

• Eva Gül is de nieuwe kinderburgemeester van Overbetuwe

17 juni 2021

Eva Gül uit Herveld is voor het komende jaar gekozen als nieuwe kinderburgemeester. Zij werd donderdagochtend 17 juni op haar school, de Clara Fabriciusschool, door burgemeester Patricia Hoytink-Roubos en kinderburgemeester Julia verrast met het leuke nieuws.

• Column Rob Engels

15 juni 2021

In gesprek met je puber? Je kinderen zien opgroeien van kinderen naar volwassen is misschien wel een van de mooiste, maar ook moeilijkste dingen uit het leven. Daar kun je soms best wat hulp of advies bij gebruiken. Dat geldt voor veel ouders; te zien aan de grote belangstelling die er is voor de (online) ouderavonden die we regelmatig organiseren.

• Nieuwe vaccinatielocatie in Elst

22 juni 2021

In Sportcentrum De Helster in Elst wordt momenteel hard gewerkt aan de inrichting van een nieuwe vaccinatielocatie. Met de inrichting van deze vaccinatielocatie maakt GGD Gelderland-Midden het voor de mensen in Overbetuwe en Lingewaard mogelijk om zich dichter bij huis te laten vaccineren.

• Inzameling Taxussnoeisel weer van start

20 mei 2021

De afgelopen twee weken werd er veel regen voorspelt. Voor veel Nederlanders was dit een domper op de meivakantie, maar niet voor stichting Taxus Taxi. Integendeel! Met temperaturen tussen de 15 en 20 graden, zijn dit voor de taxusplant de perfecte omstandigheden om een groeispurt in te zetten. Voor de stichting dus reden genoeg om het startsein te geven voor de taxusinzameling van 2021.

• Oud papier voorlopig overdag opgehaald

In de maand juni blijft Suez overdag oud papier inzamelen. Zet het oud papier om 7.30 uur aan straat.