Nieuws

• Overbetuwe neemt uit voorzorg maatregelen met extern inloggen door medewerkers

De gemeente Overbetuwe heeft vanochtend uit voorzorg besloten de Citrix verbinding voor externe locaties tijdelijk uit te schakelen. Dit systeem gebruiken we om in te loggen in de systemen. We kunnen daardoor niet meer vanaf externe locaties werken. Naar verwachting duurt dit tot en met maandag 20 januari 2020.

• Het is goed leven in Overbetuwe

In augustus 2019 hebben 2179 (van de 6500 aangeschreven) inwoners van Overbetuwe een enquête ingevuld.

• Bouw nieuw dorpshuis Valburg stap dichterbij

15 januari 2020

De bouw van het nieuwe dorpshuis in Valburg is weer een stap dichterbij. Wethouder Rob Engels van de gemeente Overbetuwe ondertekende vandaag (woensdag 15 januari) het contract met bouwbedrijf Gommers voor de bouw van het nieuwe dorpshuis.

• Column Dimitri Horsthuis-Tangelder

14 januari 2020

De samenleving zijn wij; inwoners, organisaties, verenigingen en gemeente. Samen zorgen we er voor dat het fijn leven is in de dorpen van Overbetuwe. Daarin hebben we allemaal onze eigen rol en perspectief. Maar we hebben elkaar ook keihard nodig om echt het verschil te maken. We moeten onze krachten bundelen.

• Informatieavond over cybercrime

14 januari 2020

Wat doet u tegen cybercrime? Informatieavond voor ondernemers – maandag 10 februari in Elst.

• Karin Smeenk Overbetuwse Vrijwilliger van het jaar

Tijdens de nieuwjaarsontmoeting voor inwoners van Overbetuwe is Karin Smeenk uit Driel uitgeroepen tot vrijwilliger van het jaar 2019. Zij kreeg het Toonbeeld, de bijbehorende award, uitgereikt door burgemeester Hoytink-Roubos.

• Nieuwjaarstoespraak burgemeester Hoytink-Roubos

In haar nieuwjaarstoespraak sprak burgemeester Hoytink-Roubos woensdag 2 januari over het thema 'verbinding'. Zij hield haar toespraak tijdens de Nieuwjaarsontmoeting voor inwoners van de gemeente Overbetuwe, op het Winterfestijn in de Dorpsstraat in Elst. Hieronder kunt u de tekst van de toespraak nog eens teruglezen. Het gesproken woord geldt.

• Nieuwe tarieven afvalinzameling en milieustraat per 1 januari 2020

Met ingang van 1 januari 2020 gaan de tarieven voor afvalinzameling in de gemeente Overbetuwe omhoog. Dat geldt ook voor de tarieven op de milieustraat. Natuurlijk is het vervelend dat prijzen stijgen. Gelukkig heeft u zelf ook invloed op de hoogte van het bedrag dat u jaarlijks betaalt aan afvalstoffenheffing. Als u uw afval goed scheidt, betaalt u minder dan wanneer u uw afval niet scheidt.

• Palen fietspaden Westeraam tijdelijk verwijderd

19 november 2019

De gemeente Overbetuwe gaat tijdelijk palen verwijderen uit fietspaden in de wijk Westeraam in Elst. De palen worden verwijderd zodat, gedurende het strooiseizoen, gestrooid kan worden tegen gladheid.

• Woningbouwprogramma komt grotendeels overeen met woningbehoefte

De gemeente Overbetuwe heeft een Woonagenda Overbetuwe 2020. Een agenda waarin u leest voor welke woonopgaven we staan, zodat onze woonpartners weten waar wij onszelf en hen op uitdagen. Tussentijds kijken we hoe het ervoor staat met de afspraken die we in deze agenda gemaakt hebben.

• Gratis online budgethulp voor alle inwoners van Overbetuwe

Een passend geldplan voor jong en oud, met of zonder schulden

• Gemeente Overbetuwe neemt de regie, zorg doet de uitvoering in sociaal domein

Verantwoordelijkheid leidt tot beter maatwerk

• Kunstveiling gemeente Overbetuwe

13 november 2019

De kunst is de afgelopen decennia aangekocht of verkregen door de gemeente en nu weer beschikbaar gesteld aan de samenleving.

• archief nieuws......

Bekijk hier het archief van het nieuws