• Woningbouwprogramma komt grotendeels overeen met woningbehoefte

De gemeente Overbetuwe heeft een Woonagenda Overbetuwe 2020. Een agenda waarin u leest voor welke woonopgaven we staan, zodat onze woonpartners weten waar wij onszelf en hen op uitdagen. Tussentijds kijken we hoe het ervoor staat met de afspraken die we in deze agenda gemaakt hebben.

• Informatieavond over ondermijning: 29 oktober in Zetten

Hoe herken je een hennepkwekerij en een xtc-lab? Wat moet je doen als criminelen je leegstaande loods willen huren? Waar kan ik verdachte situaties melden? Deze vragen en meer komen aan de orde tijdens #BuitengebiedAlert, de informatieavond over ondermijning die dinsdag 29 oktober wordt gehouden voor inwoners en ondernemers uit het buitengebied van Overbetuwe.

• Mantelzorgers in het zonnetje

Op zondag 10 november is het de landelijke dag van de Mantelzorg.

• Koffie drinken en kennis maken met de burgemeester in Valburg

15 oktober 2019

In haar eerste jaar als burgemeester, komt Patricia Hoytink-Roubos in alle dorpen langs om nader kennis te maken en koffie te drinken met inwoners. Na een geslaagd eerste bezoek in Randwijk, gaat de burgemeester op woensdag 30 oktober naar Valburg. Ze is die middag van 16.00 tot 18.00 uur in Het Wapen van Valburg.

• 5 november kunt u geen paspoort of ID-kaart aanvragen

17 oktober 2019

De daarvoor gebruikte apparatuur – onder andere de vingerafdrukscanner – wordt die dag vervangen.

• Overbetuwe heeft ook in 2020 ruimte voor investeringen

27 september 2019

Heeft u ook gelezen in het nieuws dat veel gemeenten moeten bezuinigen in 2020? Gemeente Overbetuwe heeft goed nieuws. De afgelopen jaren heeft het college ervoor gezorgd dat onze gemeente financieel gezond is én een ruim gevulde spaarpot (algemene reserve) heeft. Daarom hebben we ook in 2020 ruimte om te investeren.

• Samenwerking biedt huurders met betaalachterstand hulp

26 september 2019

Woningstichting Heteren, Woonstichting Valburg, Vivare en de gemeente Overbetuwe slaan de handen ineen en bieden huurders met huurachterstand hulp. Met het project ‘Actief Eropaf’ worden schulden vroeg gesignaleerd en wordt de huurder hulp geboden waardoor problematische schulden voorkomen kunnen worden.

• Overbetuwe Doet gaat door

Na een succesvolle proeffase in Heteren, Valburg en een deel van Elst willen we Overbetuwe Doet gaan uitrollen in heel Overbetuwe. Dit najaar in Elst, Heteren, Valburg, Zetten en Hemmen. In 2020 volgen de andere kernen van Overbetuwe.

• Onderzoek in de ondergrond naar aardwarmte

De komende weken vindt er in delen van Overbetuwe onderzoek in de ondergrond plaats naar de mogelijkheden van aardwarmte. Bewoners en eventuele bedrijven in de directe omgeving van de werkzaamheden ontvangen hierover een brief aan huis van SCAN, de organisatie die het onderzoek voor de Rijksoverheid uitvoert.

• Gratis online budgethulp voor alle inwoners van Overbetuwe

Een passend geldplan voor jong en oud, met of zonder schulden

• Gemeente Overbetuwe neemt de regie, zorg doet de uitvoering in sociaal domein

Verantwoordelijkheid leidt tot beter maatwerk

• Gelderland Herdenkt - de herinnering aan het rivierengebied

23 juli 2019

Van september 2019 tot en met mei 2020 herdenkt en viert Gelderland 75 jaar bevrijding, vrede en vrijheid. Op gelderlandherdenkt.nl vindt u het provinciale programma en meer informatie over het project ‘Gelderland Herdenkt – 75 jaar vrijheid’.

• Kunstveiling gemeente Overbetuwe

22 augustus 2019

De kunst is de afgelopen decennia aangekocht of verkregen door de gemeente en nu weer beschikbaar gesteld aan de samenleving.

• archief nieuws......

Bekijk hier het archief van het nieuws