Nieuws

 • Julia Meeuwsen geïnstalleerd als nieuwe kinderburgemeester

  08 juli 2020

  Op woensdagmiddag 8 juli is Julia Meeuwsen geïnstalleerd als nieuwe kinderburgemeester van Overbetuwe. Een jaar lang zal zij de burgemeester geregeld vergezellen bij officiële gelegenheden en opkomen voor de belangen van kinderen in de gemeente.

 • Nieuwbouw gemeentehuis Overbetuwe op 13 juli in gebruik

  02 juli 2020

  De verbouwing van het gemeentehuis van Overbetuwe is bijna klaar. Daarmee is de huisvesting van de gemeente Overbetuwe klaar voor de toekomst. Het Ambtshuis (aan de Dorpsstraat 8, waar het Sociaal Domein is gevestigd) is in 2016 grondig verbouwd, het gemeentehuis in Andelst is verkocht en het gemeentehuis in Elst is tussen 2017 en 2020 in fasen grondig aangepakt.

 • Kersten nieuwe leverancier WMO hulpmiddelen

  02 juli 2020

  Met ingang van 1 juli 2020 is Kersten Hulpmiddelenspecialist voor de gemeente Overbetuwe de nieuwe leverancier van WMO hulpmiddelen. Zij wonnen de aanbesteding en nemen de dienstverlening van de huidige leverancier RSR over. De firma Kersten zal de komende 7 jaar de leverancier zijn. Na 7 jaar volgt er weer een nieuwe aanbesteding.

 • Vanaf 1 juli meer ruimte mét regels

  30 juni 2020

  Vanaf 1 juli gelden nieuwe regels in het kader van de Coronacrisis. Een nieuwe stap vooruit met regels die er voor zorgen dat we elkaar de ruimte geven en samen corona onder controle kunnen houden. Vrijwel alle bedrijven, waaronder sportscholen zijn per 1 juli weer open. Uitzonderingen zijn dansvoorzieningen in discotheken. 1,5 meter afstand blijft de norm.

 • Uitreiking Koninklijke onderscheidingen

  03 juli 2020

  Op 2 en 3 juli overhandigde burgemeester Patricia Hoytink-Roubos aan 13 inwoners van Overbetuwe en 1 inwoner van de gemeente Neder-Betuwe de versierselen horende bij de benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

 • Peter Breukers nieuwe gemeentesecretaris Overbetuwe

  23 juni 2020

  Peter Breukers is per 26 augustus 2020 de nieuwe gemeentesecretaris van de gemeente Overbetuwe. Breukers volgt daarmee Marc Knaapen op, die sinds oktober 2018 interim-gemeentesecretaris is in Overbetuwe.

 • Met koningin Máxima in gesprek over Méér Muziek in de Klas

  19 juni 2020

  Koningin Máxima was woensdag 17 juni een van de gasten bij een online bijeenkomst over muziekonderwijs in Gelderland. Zij ging in gesprek met betrokkenen over muziekonderwijs en de diverse initiatieven die er in Gelderland lopen om muziekonderwijs beter te verankeren in het basisonderwijs.

 • Gedeelte Rijksweg-Noord in Elst vanaf 12 juni voor een jaar afgesloten

  05 juni 2020

  De Rijksweg-Noord in Elst wordt vrijdagochtend 12 juni 2020 voor een jaar afgesloten ter hoogte van de spoorwegovergang (zie afbeelding 1). Dit is nodig om de onderdoorgang te bouwen. De afsluiting is voor al het verkeer inclusief (brom)fietsers en voetgangers. Voor alle bewoners aan de Rijksweg-Noord en het Heuveltje blijft hun woning bereikbaar.

 • Nieuwe deelauto in Elst

  27 mei 2020

  Greenwheels heeft deze maand in samenwerking met de gemeente Overbetuwe een deelauto geplaatst in Elst. Vlakbij station Elst, aan de Horizon in Westeraam, is daarvoor een gereserveerde parkeerplaats ingericht. Met de inzet van de deelauto reageren Greenwheels en de gemeente op de wens van bewoners om over een deelauto te kunnen beschikken. Op de website van Greenwheels, greenwheels.nl, vindt u meer informatie over tarieven en reserveringsmogelijkheden.

 • archief nieuws......

  Bekijk hier het archief van het nieuws