• Groen licht voor zwerfafvalbrigades Overbetuwe

05 december 2022

De zwerfafvalbrigades kunnen de komende jaren doorgaan met hun activiteiten. Het college van gemeente Overbetuwe stemde er vorige week dinsdag mee in om ze ook de komende jaren op de duurzaamheidsagenda te zetten.

• Column Rik van den Dam: Samen aan de slag met een mooie begroting

30 november 2022

Op 8 november was het dan zover. De eerste begroting waar ik als wethouder financiën eindverantwoordelijk voor ben, werd in de gemeenteraad besproken. Een begroting is hét document met de plannen voor het komende jaar. Het werd uiteindelijk met 28 stemmen vóór en 1 tegen (PvdA) aangenomen. Na afloop overheerste een gevoel van trots. Trots dat de gemeenteraad akkoord is met een investeringspakket van ruim 5 miljoen.

• Succesvolle Meet & Greet smaakt naar meer

07 december 2022

Een succesvolle en inspirerende Meet & Greet op dinsdagavond 29 november tussen college en meer dan 50 inwoners van verschillende bewonersorganisaties smaakt naar meer.

• Aangepaste openingstijden 13 december 2022

28 november 2022

Op dinsdagmiddag 13 december 2022 zijn de gemeentegebouwen gesloten. Zie onderstaand overzicht voor meer informatie.

• Advies en inkoopactie hybride warmtepomp

21 november 2022

Onlangs is de advies- en inkoopactie hybride warmtepomp in onze gemeente van start gegaan. Tijdens de online informatieavond op 10 november werden woningeigenaren geïnformeerd over de mogelijkheden en voordelen van duurzaam verwarmen en deelname aan de actie.

• Subsidie voor aanschaf duurzame terraskussens

25 oktober 2022

Bij verwarmde terraskussens wordt flink wat energie bespaard, doordat er geen warmte verloren gaat aan de buitenlucht. De elektrische terraskussens geven alleen verwarming als er iemand op zit. De kussens zijn om die redenen een stuk energievriendelijker dan (gas)heaters om het terrasseizoen te verlengen.

• Gemeenteraad Overbetuwe stemt in met tijdelijke crisisnoodopvang op bedrijventerrein Elst

De gemeenteraad van Overbetuwe heeft ingestemd met het voorstel om een tijdelijke crisisnoodopvanglocatie in te richten op bedrijventerrein de Aam in Elst. Burgemeester en wethouders hadden voorgesteld om hier vanaf begin november op een onbebouwde kavel drie maanden lang 120 vluchtelingen op te vangen. Zo wil Overbetuwe meehelpen de problemen op te lossen bij het aanmeldcentrum in Ter Apel en de asielzoekerscentra overal in Nederland.

• Spreekuur voor Oekraïense vluchtelingen

25 juli 2022

Speciaal voor vluchtelingen uit Oekraïne en/of hun gastgezinnen organiseert Vluchtelingenwerk vanaf nu een spreekuur. Consultation hours for Ukrainian refugees. Години прийому для українських біженців. Часы приёма для украинских беженцев.

• Oekraïne helpen vanuit Overbetuwe

25 november 2022

Veel Oekraïners ontvluchten hun land en reizen onder meer naar West-Europa, om hier een veilig onderdak te vinden. De gemeente Overbetuwe wil hen niet in de kou laten staan.