• Column Brigitte Faber - de Lange

13 april 2021

April doet wat hij wil

Net als veel andere inwoners van Overbetuwe wandel ik veel meer dan vóór de corona-maatregelen, om toch in beweging te blijven. Dicht bij huis zijn mooie ommetjes te maken: onder meer op de website van de gemeente kan je inspiratie op doen, zoek maar eens op ‘wandelroutes’. Zelf geniet ik van de watervogels in Park Lingezegen of kies ik voor een rondje Eimeren.

• Nieuwe Randwijkse variëteit veldesdoorn in Elst

25 maart 2021

Overbetuwe heeft als eerste gemeente een nieuwe variëteit veldesdoorn aangeplant. Wethouder Brigitte Faber-De Lange plantte de eerste Acer Campestre ’Street Pillar’ op woensdag 24 maart op de Reijersstraat te Elst.
    De gemeente Overbetuwe hecht er veel waarde aan om verschillende boomsoorten en cultuurvariëteiten een plek te geven. De nieuwe variëteit van de veldesdoorn is afkomstig uit Overbetuwe zelf, van Boomkwekerij L.B.Ruijgrok v.o.f. in Randwijk.

• Oud papier: tijdelijk andere inzameldagen

Door de lockdown wordt het oud papier tijdelijk niet opgehaald door vrijwilligers.