• Vergunningsvrije evenementen

12 juli 2019

Organiseert u wel eens een kleinschalig evenement in de gemeente Overbetuwe? Let dan goed op: de regels voor deze evenementen zijn gewijzigd!

• Start Vitaal Sportpark de Pas en oprichting coöperatie

12 juli 2019

Met de onthulling van het bouwbord heeft wethouder Wijnte Hol donderdag 11 juli samen met de sportverenigingen en direct betrokkenen het formele startsein gegeven voor de realisatie van Vitaal sportpark de Pas. Komende jaren krijgt het sportpark een flinke impuls.

• Afscheid wethouder Jan van Baal

Jan van Baal neemt op vrijdag 23 augustus afscheid als wethouder van de gemeente Overbetuwe. Jan van Baal heeft zich de afgelopen 5 jaar als wethouder met hart en ziel ingezet voor Overbetuwe. Om deze periode op een feestelijke en passende wijze af te ronden is er een afscheidsreceptie.

• Wegwerkzaamheden A325 / Pleijroute (N325): knooppunt Ressen - Velperbroek

12 juli 2019

Van 8 juli tot en met 25 augustus 2019 is er groot onderhoud aan de A325 en de Pleijroute (N325) tussen knooppunt Ressen en knooppunt Velperbroek.

• Column burgemeester Patricia Hoytink-Roubos

09 juli 2019

Blauwe dinsdag

Blauwe dinsdag, het is een begrip op zichzelf aan het worden. Ik heb er natuurlijk al heel veel over gehoord vanuit allerlei betrokkenen, maar heb het nog nooit zelf mee mogen maken. Je voelt het bruisen onder de oppervlakte en het is bijna zover, ik heb er zin in!

• Let op als u op 23 of 24 juli een reisdocument wil aanvragen

05 juli 2019

Op 23 juli 2019 is het niet mogelijk om met spoed reisdocumenten aan te vragen. Op 24 juli 2019 is het niet mogelijk om met spoed reisdocumenten aan te vragen, om een normale aanvraag van reisdocumenten in te dienen en om reisdocumenten op te halen.

• Ontdek de Overbetuwse openbare kunstwerken tijdens een fietstocht

04 juli 2019

Donderdag 4 juli werd de Overbetuwse Kunstfietsroute feestelijk geopend. Kinderburgemeester Salma overhandigde de eerste brochure aan oud-burgemeester van Overbetuwe Elisabeth Tuijnman. Daarna stapte wethouder Dimitri Horsthuis - Tangelder samen met directeur van Park Lingezegen en Salma op de fiets om de route officieel te openen.

• Zwemmen in de rivieren levensgevaarlijk

26 juni 2019

Hoe aanlokkelijk ook: zwemmen in de rivieren is niet alleen bijna altijd verboden, maar ook levensgevaarlijk.
    Helaas verdrinken er iedere zomer weer mensen in de rivieren. Wie in natuurwater wil zwemmen, kan binnen onze gemeente beter en veilig terecht bij onder meer de recreatieplassen Het Strandpark en Watergoed in Slijk-Ewijk en de Rijkerswoerdse plassen in Elst.

Waarschuwingsteksten in Pools, Engels en Frans beschikbaar.

• “Groei en Bloei” gekozen als kunstroute voor Heteren

25 juni 2019

Met 55% kregen Barbara Recourt & Fons Broess van de inwoners van Overbetuwe de meeste stemmen op hun schetsontwerp “Groei en Bloei kunst route”. Zaaien, ontkiemen, groeien en bloeien, fruitteelt en het achterhalen van de dorpsidentiteit zijn de dragers van het ontwerp voor de kunstroute in Heteren.

• Gratis online budgethulp voor alle inwoners van Overbetuwe

Een passend geldplan voor jong en oud, met of zonder schulden

• Eerste werkzaamheden Vitaal Sportpark de Pas gestart

19 juni 2019

Op maandag 3 juni zijn werkzaamheden gestart voor een multicourt op Sportpark de Pas in Elst. Een multicourt is een klein sportveld waar je naast voetbal ook kunt hockeyen, basketballen en volleyballen. Iedereen mag er gebruik van maken! Op 17 juni zijn ook werkzaamheden voor het kunstgrasveld van voetbalvereniging Spero gestart.

• Gemeente Overbetuwe neemt de regie, zorg doet de uitvoering in sociaal domein

Verantwoordelijkheid leidt tot beter maatwerk

• Gelderland Herdenkt - de herinnering aan het rivierengebied

24 juni 2019

Van september 2019 tot en met mei 2020 herdenkt en viert Gelderland 75 jaar bevrijding, vrede en vrijheid. Op de website www.gelderlandherdenkt.nl vindt u het provinciale programma en meer informatie over het project ‘Gelderland Herdenkt – 75 jaar vrijheid’.

• Ontdek de e-bike en de elektrische deelauto in Overbetuwe

Gratis een elektrische deelfiets uitproberen, of voor een beperkt bedrag een elektrische deelauto huren? In de wijken Westeraam en Eshof in Elst kan dat sinds zaterdag 13 april. Die dag gaf Dimitri Horsthuis-Tangelder, wethouder Duurzaamheid, het startsein van de campagne ‘Ontdek de e-bike en e-deelauto’.

• Kunstveiling gemeente Overbetuwe

10 juli 2018

De kunst is de afgelopen decennia aangekocht of verkregen door de gemeente en nu weer beschikbaar gesteld aan de samenleving.

• archief nieuws......

Bekijk hier het archief van het nieuws