• Koninklijke Onderscheiding voor raadslid Roel Eefting uit Elst

23 mei 2022

Maandag 23 mei 2022 reikte burgemeester Patricia Hoytink-Roubos een Koninklijke Onderscheiding uit aan voormalig gemeenteraadslid de heer Roel Eefting uit Elst. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De uitreiking vond plaats in de raadszaal van de gemeente Overbetuwe.

• Sportcafé voor sport- en beweegaanbieders

20 mei 2022

Doe inspiratie op en praat met andere sport- en beweegaanbieders

• Wethouders nieuwe coalitie GBO-CDA-GL geïnstalleerd

11 mei 2022

Tijdens een bijzondere vergadering van de gemeenteraad van Overbetuwe zijn woensdag 11 mei de vijf wethouders van de nieuwe coalitie van Overbetuwe geïnstalleerd. De coalitie die de komende vier jaar het dagelijks bestuur van de gemeente vormt, bestaat uit GBO, CDA en GroenLinks.

• Kinderburgemeesters Lingewaard en Overbetuwe zaaien bloemrijke akkerranden in

18 mei 2022

De kinderburgemeesters Eva Gül van Overbetuwe en Merel Hillen van Lingewaard hebben woensdag 11 mei samen met vrienden en vriendinnen bloemrijke akkerranden ingezaaid, op de akker van boer Klomp in Huissen. Wethouder Wijnte Hol uit Overbetuwe hielp de kinderen daarbij.

• Inloopspreekuur leren reizen met bus en trein in Elst

03 mei 2022

Reizen met het openbaar vervoer is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Met hulp van ervaringsdeskundigen blijkt het makkelijker dan gedacht. Ervaren OV-ambassadeurs geven op het OV-inloopspreekuur (aankomende) reizigers uitleg, advies en tips over het reizen met trein of bus.

• Sociaal Team Overbetuwe zoekt vrijwilligers

03 mei 2022

Het Sociaal Team Overbetuwe staat klaar voor inwoners die vragen of ondersteuning (nodig) hebben. Hierbij kunt u denken aan vragen over wat er te doen is in de buurt, opvoeding, mantelzorg, woningaanpassingen of geldzaken. Maar ook vragen over omgaan met eenzaamheid gewichtsproblemen of pesten. Het maakt dus niet uit hoe groot of klein de vraag is.

• Drie gebouwen Pactum vanaf half mei beschikbaar voor Oekraïense vluchtelingen

21 april 2022

Drie leegstaande gebouwen op het terrein van jeugdzorginstelling Pactum in Zetten worden vanaf half mei tijdelijk ingezet voor de huisvesting van Oekraïense vluchtelingen.

• Overbetuwe betaalt energietoeslag vanaf eind april

10 mei 2022

De gemeente Overbetuwe gaat in april een eenmalige energietoeslag van € 800 betalen aan inwoners met een uitkering of een laag inkomen. Per huishouden wordt de toeslag eenmalig uitbetaald. Een laag inkomen heeft u als u 120 procent van het sociaal minimum of minder verdient.

• Leefgeld aanvragen voor Oekraïense vluchtelingen

02 mei 2022

Voor vluchtelingen uit Oekraïne is een vergoeding beschikbaar waarmee ze in hun eerste levensbehoeften kunnen voorzien, het zogenaamde leefgeld. Vluchtelingen uit Oekraïne die in een gastgezin verblijven, krijgen 260 euro leefgeld per persoon per maand en kunnen een wooncomponent daarbovenop krijgen. Deze toelage bij gastgezinnen is 215 euro per maand voor volwassenen en 55 euro per maand voor kinderen. De totale maandelijkse toelage voor een volwassene in een gastgezin is dus 475 euro en voor een minderjarige 315 euro.

• Wanmolen in Zetten voor zes weken noodopvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen

05 april 2022

Zalencentrum de Wanmolen in Zetten is vanaf 30 maart zes weken lang beschikbaar als tijdelijke noodopvang voor Oekraïense vluchtelingen. De gemeente Overbetuwe heeft dat met de Veiligheidsregio Gelderland-Midden afgesproken.

• Oproep aan Oekraïense vluchtelingen in Overbetuwe: schrijf u in bij de gemeente

14 april 2022

Oekraïense vluchtelingen die in Overbetuwe verblijven bij inwoners, wordt dringend gevraagd zich bij de gemeente Overbetuwe in te schrijven. Zij of hun gastgezin kunnen daarvoor contact opnemen met de gemeente via telefoonnummer 14 0481.

• Ruim 1,7 miljoen coronasteun voor Overbetuwse samenleving

14 april 2022

Om de gevolgen van de coronacrisis bij de Overbetuwse samenleving te verzachten, heeft de gemeente ruim 1,7 miljoen euro beschikbaar. Het college van burgemeester en wethouders stelt twintig maatregelen voor om dit geld zo effectief en zinvol mogelijk in te zetten. De gemeenteraad moet de maatregelen nog goedkeuren.

• Oekraïne helpen vanuit Overbetuwe

27 april 2022

Veel Oekraïners ontvluchten hun land en reizen onder meer naar West-Europa, om hier een veilig onderdak te vinden. De gemeente Overbetuwe wil hen niet in de kou laten staan.