• Onderzoek in de ondergrond naar aardwarmte

De komende weken vindt er in delen van Overbetuwe onderzoek in de ondergrond plaats naar de mogelijkheden van aardwarmte. Bewoners en eventuele bedrijven in de directe omgeving van de werkzaamheden ontvangen hierover een brief aan huis van SCAN, de organisatie die het onderzoek voor de Rijksoverheid uitvoert.

• Column wethouder Dimitri Horsthuis

11 februari 2020

Na de feestmaanden

In december heb je diverse feestdagen zoals Sinterklaas, Kerst en vier je het nieuwe jaar. Mooie momenten met familie en vrienden. Maar wat nu als de pepernoten op zijn, we het kerstdiner achter onze kiezen hebben en ook de laatste fles champagne er doorheen is? Het zomerzonnetje duurt nog wel even en bloemen staan nog niet vol in bloei helaas.

• Rijnstate en gemeente Overbetuwe gaan akkoord met grondaankoop in Elst

07 februari 2020

Rijnstate en de gemeente Overbetuwe zijn het deze week eens geworden over het hoofdlijnenakkoord voor de realisatie van een nieuwe ziekenhuisvoorziening op de locatie Spoorlaan in Elst. Dit betekent dat er een volgende belangrijke stap is gezet in het bouwen van een ziekenhuisvoorziening op deze locatie.

• Eerste stap op weg naar een aardgasvrij Overbetuwe in 2050

Overbetuwe wil uiterlijk in 2050 een duurzame gemeente zijn. Dat betekent dat inwoners en bedrijven in Overbetuwe alleen maar duurzame energie gebruiken. Van de energie die we gebruiken, gaat een groot deel naar de verwarming van onze woningen, kantoren en bedrijven. Dat gebeurt nu nog grotendeels met aardgas. De afgelopen maanden heeft de gemeente daarom samen met een groep inwoners en betrokken organisaties* bekeken welke stappen de komende jaren mogelijk zijn om in 2050 onze gebouwen zonder aardgas te kunnen verwarmen. De opbrengst van deze bijeenkomsten staat beschreven in de concept-Transitievisie Warmte.

• Het Overbetuwse Sportakkoord is een feit

31 januari 2020

Op vrijdag 31 januari werd het Overbetuwse Sportakkoord gepresenteerd én ondertekend door ruim 80 betrokken partners. Na een schot(poging) op het basketbalnet werden de handtekeningen gezet en werden ze trotse ambassadeurs.

• Nieuwe tarieven afvalinzameling en milieustraat per 1 januari 2020

Met ingang van 1 januari 2020 gaan de tarieven voor afvalinzameling in de gemeente Overbetuwe omhoog. Dat geldt ook voor de tarieven op de milieustraat. Natuurlijk is het vervelend dat prijzen stijgen. Gelukkig heeft u zelf ook invloed op de hoogte van het bedrag dat u jaarlijks betaalt aan afvalstoffenheffing. Als u uw afval goed scheidt, betaalt u minder dan wanneer u uw afval niet scheidt.

• Palen fietspaden Westeraam tijdelijk verwijderd

19 november 2019

De gemeente Overbetuwe gaat tijdelijk palen verwijderen uit fietspaden in de wijk Westeraam in Elst. De palen worden verwijderd zodat, gedurende het strooiseizoen, gestrooid kan worden tegen gladheid.

• Gratis online budgethulp voor alle inwoners van Overbetuwe

Een passend geldplan voor jong en oud, met of zonder schulden

• Gemeente Overbetuwe neemt de regie, zorg doet de uitvoering in sociaal domein

Verantwoordelijkheid leidt tot beter maatwerk

• Kunstveiling gemeente Overbetuwe

13 november 2019

De kunst is de afgelopen decennia aangekocht of verkregen door de gemeente en nu weer beschikbaar gesteld aan de samenleving.

• archief nieuws......

Bekijk hier het archief van het nieuws