• Drugslab: bedrijfspand in Randwijk voor drie maanden gesloten

14 januari 2021

Een bedrijfspand in Randwijk mag met ingang van vandaag, 14 januari, drie maanden niet gebruikt worden. Dat heeft burgemeester Hoytink-Roubos van Overbetuwe besloten. De politie trof in september in de loods een grote hoeveelheid jerrycans, chemicaliën en andere goederen aan: spullen die gebruikt worden bij het maken van synthetische drugs zoals xtc en (met-)amfetamine (speed). De politie heeft de materialen in beslag genomen.

• Oud papier: tijdelijk andere inzameldagen

Door de lockdown wordt het oud papier tijdelijk niet opgehaald door vrijwilligers. Suez gaat vanaf 27 januari het oud papier inzamelen.

• Column Dimitri Horsthuis-Tangelder

12 januari 2021

Met een frisse neus het nieuwe jaar in!

Een nieuw jaar – en vaak beginnen we dat met een grote schoonmaak in huis. Zelf heb ik op 1 januari gelijk al de kerstboom en de lampjes weer opgeborgen op zolder. Het huis gelijk een flinke schoonmaakbeurt gegeven en fris het nieuwe jaar in. Fris was het zeker voor al die hardlopers die ik op 1 januari meteen overal zag opduiken - de ene wat fitter dan de andere…

• Jeanne Verdijk Overbetuwse vrijwilliger van het jaar

02 januari 2021

In haar nieuwjaarstoespraak op 2 januari 2021 heeft burgemeester Patricia Hoytink-Roubos de vrijwilliger van het jaar 2020 bekend gemaakt. De vrijwilligersprijs Het Toonbeeld 2020 gaat naar Jeanne Verdijk uit Elst.

• Nieuwjaarstoespraak burgemeester Hoytink-Roubos

02 januari 2021

Lees de nieuwjaarstoespraak van burgemeester Hoytink-Roubos, of bekijk de video.

• Inzameling van kerstbomen

30 december 2020

Kerstbomen worden ingezameld van 18 tot en met 22 januari op de dag dat de groene container (gft) wordt geleegd.

• Extra coronamaatregelen voor maatschappelijke organisaties Overbetuwe

03 december 2020

Omdat we eind 2020 nog steeds midden in de corona-crisis zitten, heeft de gemeente Overbetuwe opnieuw gekeken hoe zij maatschappelijke organisaties in de gemeente kan ondersteunen. Met een derde set aan extra maatregelen wil de gemeente organisaties en instellingen met een maatschappelijke functie en zonder winstoogmerk ondersteunen die door de crisis moeite hebben het hoofd boven water te houden. Daaronder vallen onder andere dorpshuizen, sportverenigingen en theater De Kik. Ook wil het college de horeca tegemoetkomen door geen precariobelastingen voor terrassen te heffen in 2020 en het eerste kwartaal in 2021.

• Voorstel: meer mogelijkheden om panden te sluiten, verbod op achterlaten fietsen

02 december 2020

Om de openbare orde en veiligheid te beschermen, moet de burgemeester de mogelijkheid krijgen om gebouwen of terreinen te sluiten. Dat is een van de wijzigingsvoorstellen die burgemeester en wethouders van Overbetuwe doen voor de Algemene Plaatselijke Verordening (APV).
    De burgemeester heeft nu al de mogelijkheid om woningen en bedrijven te sluiten als er sprake is van drugshandel, en die mogelijkheid wordt nu dus uitgebreid, als de gemeenteraad ermee instemt.

• Voldoende aanmeldingen stembureauleden voor Tweede Kamerverkiezingen

12 januari 2021

Bedankt voor de grote interesse om mee te werken op de stembureaus tijdens de aankomende Tweede Kamerverkiezingen.
    We hebben voldoende aanmeldingen. Het is niet meer mogelijk om aan te melden als stembureaulid.