• Burgemeester Patricia Hoytink-Roubos geïnstalleerd

Patricia Hoytink-Roubos is sinds vanmiddag de nieuwe burgemeester van Overbetuwe. Commissaris van de Koning John Berends installeerde haar vanmiddag in Theater de Kik in Elst als nieuwe burgemeester van de gemeente.

• Ontdek de e-bike en de elektrische deelauto in Overbetuwe

Gratis een elektrische deelfiets uitproberen, of voor een beperkt bedrag een elektrische deelauto huren? In de wijken Westeraam en Eshof in Elst kan dat sinds zaterdag 13 april. Die dag gaf Dimitri Horsthuis-Tangelder, wethouder Duurzaamheid, het startsein van de campagne ‘Ontdek de e-bike en e-deelauto’.

• Aangepaste openingstijden april 2019

In verband met de feestdagen zijn enkele openingstijden aangepast.

• Twee zonneparken Overbetuwe weer een stap dichterbij

De twee zonneparken die gepland zijn langs de A15 in Overbetuwe, zijn weer een stap dichterbij. De gemeente heeft inmiddels voor beide parken een omgevingsvergunning afgegeven.

• Geslaagde controle leegstaande panden in buitengebied Overbetuwe

Een controle van ongeveer twintig leegstaande panden in het buitengebied van Overbetuwe is afgelopen week goed verlopen. De controle werd uitgevoerd door de politie, samen met de Omgevingsdienst ODRA.

• Het is goed(koop) wonen in Overbetuwe

De belastingaanslag van de gemeente is onlangs weer bij u op de mat gevallen. Of u nu in een dure of goedkope gemeente woont, het blijft een flink bedrag en het is niet de enige belasting die u betaalt. Daarom is het belangrijk om de gemeentelijke belasting zo laag mogelijk te houden. Dat is ook dit jaar prima gelukt: Overbetuwe is de goedkoopste gemeente van Gelderland en de 2e van Nederland!

• Kunstveiling gemeente Overbetuwe

10 juli 2018

De kunst is de afgelopen decennia aangekocht of verkregen door de gemeente en nu weer beschikbaar gesteld aan de samenleving.

• archief nieuws......

Bekijk hier het archief van het nieuws