• Trots op vrijwilligers

“Waar bent u trots op?” vroeg burgermeester Toon van Asseldonk alle inwoners in december.

• Vlag halfstok in verband met uitvaart oud-premier Lubbers 20 februari 2018

De vlag op het gemeentehuis van Overbetuwe in Elst hangt vandaag halfstok in verband met de uitvaart van oud-premier Ruud Lubbers.

• Overbetuwe ambitieus als MKB-vriendelijke gemeente

Artikel over initiatieven van gemeente Overbetuwe om MKB-vriendelijkste gemeente te worden

• Hart voor Heteren 13 februari 2018

Vorige week hadden we een stevig gesprek op het gemeentehuis met inwoners en andere betrokkenen over de herontwikkeling van Heteren. Het plan ‘Hart voor Heteren’ bestaat onder andere uit het maken van nieuwe winkelruimte rond het toekomstige plein. In een rondetafelgesprek met onder andere raadsleden, de dorpsraad, Heteren Sociaal en projectontwikkelaar Artica Vastgoedontwikkeling werden knelpunten hierover op tafel gelegd.

• Kandidatenlijsten gemeenteraadsverkiezingen vastgesteld

De definitieve lijstvolgorde en kandidatenlijsten van de gemeenteraadsverkiezingen in Overbetuwe zijn bekend. Het centraal stembureau van de gemeente Overbetuwe heeft de geldigheid van de kandidatenlijsten voor de gemeenteraadsverkiezingen afgelopen vrijdag beoordeeld en de lijstnummering vastgesteld.

• FAMO-congres

Op 8 februari 2018 organiseerde gemeente Overbetuwe in samenwerking met FAMO het congres 'Praktisch aansluiten op veranderingen bij overheidsorganisaties'.

• Werkzaamheden in centrum Elst

We krijgen veel positieve reacties van bezoekers, inwoners én ondernemers op de nieuwe inrichting en uitstraling van het Elster centrum. Ook weten we dat weggebruikers last van elkaar hebben, vooral op de Dorpsstraat tussen de Grote Molenstraat en de toegang naar het Land van Tap. Daarom gaan we op dat stuk de parkeerplaatsen wijzigen van recht naar schuin parkeren. Daarnaast maken we een nieuwe doorgang voor voetgangers tussen het St. Werenfriedplein naar het Europaplein.

Subnavigatie