Nieuws RSS icoon

 • Informatie over coronamaatregelen

  Op deze pagina vindt u informatie over de gemeentelijke dienstverlening naar aanleiding van de coronamaatregelen (onder andere aangepaste bereikbaarheid van de gemeente, afval, informatie voor ondernemers, zorgaanbieders). Op 24 juni heeft het kabinet nieuwe stappen aangekondigd rondom de maatregelen tegen het coronavirus. Mogelijk is nog niet alle informatie hieronder bijgewerkt. Wij werken dit zo spoedig mogelijk bij.

 • Julia Meeuwsen geïnstalleerd als nieuwe kinderburgemeester

  08 juli 2020

  Op woensdagmiddag 8 juli is Julia Meeuwsen geïnstalleerd als nieuwe kinderburgemeester van Overbetuwe. Een jaar lang zal zij de burgemeester geregeld vergezellen bij officiële gelegenheden en opkomen voor de belangen van kinderen in de gemeente.

 • Nieuwbouw gemeentehuis Overbetuwe op 13 juli in gebruik

  02 juli 2020

  De verbouwing van het gemeentehuis van Overbetuwe is bijna klaar. Daarmee is de huisvesting van de gemeente Overbetuwe klaar voor de toekomst. Het Ambtshuis (aan de Dorpsstraat 8, waar het Sociaal Domein is gevestigd) is in 2016 grondig verbouwd, het gemeentehuis in Andelst is verkocht en het gemeentehuis in Elst is tussen 2017 en 2020 in fasen grondig aangepakt.

 • Kersten nieuwe leverancier WMO hulpmiddelen

  02 juli 2020

  Met ingang van 1 juli 2020 is Kersten Hulpmiddelenspecialist voor de gemeente Overbetuwe de nieuwe leverancier van WMO hulpmiddelen. Zij wonnen de aanbesteding en nemen de dienstverlening van de huidige leverancier RSR over. De firma Kersten zal de komende 7 jaar de leverancier zijn. Na 7 jaar volgt er weer een nieuwe aanbesteding.

 • Vanaf 1 juli meer ruimte mét regels

  30 juni 2020

  Vanaf 1 juli gelden nieuwe regels in het kader van de Coronacrisis. Een nieuwe stap vooruit met regels die er voor zorgen dat we elkaar de ruimte geven en samen corona onder controle kunnen houden. Vrijwel alle bedrijven, waaronder sportscholen zijn per 1 juli weer open. Uitzonderingen zijn dansvoorzieningen in discotheken. 1,5 meter afstand blijft de norm.

 • Uitreiking Koninklijke onderscheidingen

  03 juli 2020

  Op 2 en 3 juli overhandigde burgemeester Patricia Hoytink-Roubos aan 13 inwoners van Overbetuwe en 1 inwoner van de gemeente Neder-Betuwe de versierselen horende bij de benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

 • Peter Breukers nieuwe gemeentesecretaris Overbetuwe

  23 juni 2020

  Peter Breukers is per 26 augustus 2020 de nieuwe gemeentesecretaris van de gemeente Overbetuwe. Breukers volgt daarmee Marc Knaapen op, die sinds oktober 2018 interim-gemeentesecretaris is in Overbetuwe.