• Onderzoek in de ondergrond naar aardwarmte

De komende weken vindt er in delen van Overbetuwe onderzoek in de ondergrond plaats naar de mogelijkheden van aardwarmte. Bewoners en eventuele bedrijven in de directe omgeving van de werkzaamheden ontvangen hierover een brief aan huis van SCAN, de organisatie die het onderzoek voor de Rijksoverheid uitvoert.

• Column wethouder Dimitri Horsthuis 11 februari 2020

Na de feestmaanden

In december heb je diverse feestdagen zoals Sinterklaas, Kerst en vier je het nieuwe jaar. Mooie momenten met familie en vrienden. Maar wat nu als de pepernoten op zijn, we het kerstdiner achter onze kiezen hebben en ook de laatste fles champagne er doorheen is? Het zomerzonnetje duurt nog wel even en bloemen staan nog niet vol in bloei helaas.

• Eerste stap op weg naar een aardgasvrij Overbetuwe in 2050

Overbetuwe wil uiterlijk in 2050 een duurzame gemeente zijn. Dat betekent dat inwoners en bedrijven in Overbetuwe alleen maar duurzame energie gebruiken. Van de energie die we gebruiken, gaat een groot deel naar de verwarming van onze woningen, kantoren en bedrijven. Dat gebeurt nu nog grotendeels met aardgas. De afgelopen maanden heeft de gemeente daarom samen met een groep inwoners en betrokken organisaties* bekeken welke stappen de komende jaren mogelijk zijn om in 2050 onze gebouwen zonder aardgas te kunnen verwarmen. De opbrengst van deze bijeenkomsten staat beschreven in de concept-Transitievisie Warmte.

• Het Overbetuwse Sportakkoord is een feit 31 januari 2020

Op vrijdag 31 januari werd het Overbetuwse Sportakkoord gepresenteerd én ondertekend door ruim 80 betrokken partners. Na een schot(poging) op het basketbalnet werden de handtekeningen gezet en werden ze trotse ambassadeurs.

• Palen fietspaden Westeraam tijdelijk verwijderd 19 november 2019

De gemeente Overbetuwe gaat tijdelijk palen verwijderen uit fietspaden in de wijk Westeraam in Elst. De palen worden verwijderd zodat, gedurende het strooiseizoen, gestrooid kan worden tegen gladheid.

• Kunstveiling gemeente Overbetuwe 13 november 2019

De kunst is de afgelopen decennia aangekocht of verkregen door de gemeente en nu weer beschikbaar gesteld aan de samenleving.

• meer nieuws.....

Lees hier eerdere nieuwsberichten