Nieuws RSS icoon

• Informatie over coronamaatregelen

Informatie over de gemeentelijke dienstverlening naar aanleiding van de coronamaatregelen. Onder andere aangepaste bereikbaarheid van de gemeente en informatie voor ondernemers. Kijk voor de actuele richtlijnen op www.rijksoverheid.nl/coronavirus

• Carbidschieten in Overbetuwe en Lingewaard van de baan

27 november 2020

De burgemeesters van Overbetuwe en Lingewaard hebben in overleg met de politie en het Openbaar Ministerie besloten carbidschieten in hun gemeenten op oudjaarsdag dit jaar niet toe te staan.

• Dicht bij huis wandelen: trek de wandelschoenen aan en geniet van het Overbetuwse landschap!

26 november 2020

In tijden van corona hebben veel mensen het wandelen (her)ontdekt. Daarom is het goed om te weten dat er veel wandelroutes zijn in Overbetuwe. Onlangs zijn daar drie rondjes bij Slijk-Ewijk aan toegevoegd. Dit zijn Rondje Strandpark, Rondje Loenensche Buitenpolder en Rondje Landgoed. De nieuwe routes liggen in een prachtig, gevarieerd landschap en lopen over Landgoed Loenen. Het landgoed is één van de parels van gemeente Overbetuwe en kenmerkt zich door interessante landschapselementen zoals een schitterend landhuis en lanen. Buitendijks liggen oude rivierlopen, wielen en bloemrijke graslanden.

• Column Wijnte Hol

24 november 2020

Opkikker

Voorzichtig, héél voorzichtig, is er sinds afgelopen woensdag weer iets meer mogelijk: sporten mag weer met vier personen, groepslessen mogen weer met dertig mensen. Natuurlijk wél allemaal op 1,5 meter afstand – alles om ervoor te zorgen dat we het aantal besmettingen onder controle krijgen.

• Informatie over aanpak milieu-onderzoek Windpark Midden-Betuwe (NRD)

18 november 2020

De gemeenten Overbetuwe en Neder-Betuwe werken samen aan het ontwikkelen van een plan voor Windpark Midden-Betuwe. Hiervoor is nu een concept-Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD) opgesteld. In deze notitie staat onder meer beschreven hoe de milieueffecten van het windpark worden onderzocht en welke onderzoeken er precies staan gepland. U kunt reageren op deze NRD tot en met 30 december 2020.

• Controle hondenbelasting op 9 november van start gegaan

28 oktober 2020

Vanaf 9 november zijn controleurs in de gemeente Overbetuwe huis-aan-huis op het bezit van honden aan het controleren. Voor de ondersteuning bij de uitvoering van de controle is het bureau Legitiem BV in de arm genomen. De controleur belt bij u aan om het hondenbezit te inventariseren. Hij/zij kan zich legitimeren met een pasje, vraag er gerust naar. In verband met het coronavirus houdt de controleur zich aan de nodige maatregelen (1,5 meter afstand en hygiënemaatregelen).

• Gezocht: stembureauleden voor Tweede Kamerverkiezingen

09 november 2020

Lijkt het u leuk om bij de komende verkiezingen op 17 maart 2021 mee te helpen op een van onze stembureaus? Meld u dan aan als stembureaulid.