Nieuws RSS icoon

• Informatie over coronamaatregelen

Informatie over de gemeentelijke dienstverlening naar aanleiding van de coronamaatregelen. Onder andere aangepaste bereikbaarheid van de gemeente en informatie voor ondernemers. Kijk voor de actuele richtlijnen op www.rijksoverheid.nl/coronavirus

• Column Dimitri Horsthuis-Tangelder

21 september 2021

Bouwen aan de cultuurtoekomst

In Overbetuwe gebeurt veel op het gebied van kunst, cultuur en erfgoed. We zien kunst in de openbare ruimte, exposities zoals The Colorfield Performance, een ruim aanbod aan podiumkunsten, een rijk cultureel en historisch verenigingsleven en uniek cultureel erfgoed zoals het zojuist benoemde UNESCO Werelderfgoed.

• Toespraak Airborne herdenking Driel

18 september 2021

Zaterdag 18 september vond op het Polenplein in Driel de 77e herdenking van Operatie Market Garden plaats. In het bijzonder werd stilgestaan bij de bijdrage van de 1e Poolse Onafhankelijke Parachutistenbrigade aan deze operatie. Vanwege COVID-19 vond de herdenking in aangepaste vorm plaats zonder publiek, veteranen, nabestaanden en met slechts enkele aanwezigen. De herdenking was te volgen via de livestream van Omroep Gelderland. Lees hieronder de toespraak van burgemeester Hoytink-Roubos in het Nederlands en/of Engels.

• Wandelroute ‘De Polen van Driel’ officieel geopend

08 september 2021

Op vrijdag 10 september is de wandelroute ‘De Polen van Driel’ officieel geopend door wethouder Wijnte Hol, Arno Baltussen (voorzitter Stichting Driel Polen) en Jan Castelein (organisator van de Polentocht Driel). Het startpunt van de route is bij het Informatie centrum ‘de Polen van Driel’ aan de Kerkstraat in Driel tegenover het Polenplein. Ook in Arnhem, Ede en Renkum zijn routes gerealiseerd.

• De vaccinatiebus komt naar Elst en Zetten

16 september 2021

De vaccinatiebus van de GGD Gelderland-Midden komt naar Overbetuwe. Bij de vaccinatiebus kunt u zonder afspraak langsgaan voor een vaccinatie met Janssen (1 prik voor mensen van 18 jaar en ouder) of Pfizer (vanaf 12 jaar – de afspraak voor de tweede prik wordt meteen gemaakt). Vergeet bij de vaccinatiebus niet uw identiteitsbewijs en mondkapje mee te nemen.

• Onderzoek naar haalbaarheid drijvend zonnepark Eisenhowerplas Elst

03 september 2021

Is het mogelijk om in een deel van de Eisenhowerplas in Elst een drijvend zonnepark aan te leggen? K3 Gebiedsontwikkeling en Vattenfall gaan dat de komende tijd onderzoeken. Onder meer de landschappelijke inpassing, het draagvlak, de financiële haalbaarheid en de mogelijkheden om financieel te participeren worden onderzocht. De gemeente Overbetuwe verleent medewerking aan de onderzoeken vanuit haar gemeentelijke rol. K3/Vattenfall zijn gezamenlijk initiatiefnemer van het zonnepark en dragen alle kosten.

• Voorstel voor nieuw sportcentrum met zwembad bij station Elst

01 september 2021

Het nieuwe Multifunctionele Sportcentrum in Elst komt in De Woongaard, naast de scholen Het Westeraam en Lyceum Elst en schuin tegenover de toekomstige polikliniek van Rijnstate. Dat stelt het college van Overbetuwe voor aan de gemeenteraad, die hierover op 5 oktober besluit. Het zwembad in Zetten blijft in het voorstel open totdat er een blijvende oplossing is gevonden voor het bad. De gemeente en exploitant en toekomstig eigenaar De Drie Essen onderzoeken de komende tijd samen de mogelijkheden om ook na 2025 een zwembad in Zetten te behouden.