• 5 november kunt u geen paspoort of ID-kaart aanvragen 17 oktober 2019

De daarvoor gebruikte apparatuur – onder andere de vingerafdrukscanner – wordt die dag vervangen.

• Woningbouwprogramma komt grotendeels overeen met woningbehoefte

De gemeente Overbetuwe heeft een Woonagenda Overbetuwe 2020. Een agenda waarin u leest voor welke woonopgaven we staan, zodat onze woonpartners weten waar wij onszelf en hen op uitdagen. Tussentijds kijken we hoe het ervoor staat met de afspraken die we in deze agenda gemaakt hebben.

• Mantelzorgers in het zonnetje

Op zondag 10 november is het de landelijke dag van de Mantelzorg.

• Informatieavond over ondermijning: 29 oktober in Zetten

Hoe herken je een hennepkwekerij en een xtc-lab? Wat moet je doen als criminelen je leegstaande loods willen huren? Waar kan ik verdachte situaties melden? Deze vragen en meer komen aan de orde tijdens #BuitengebiedAlert, de informatieavond over ondermijning die dinsdag 29 oktober wordt gehouden voor inwoners en ondernemers uit het buitengebied van Overbetuwe.

• Koffie drinken en kennis maken met de burgemeester in Valburg 15 oktober 2019

In haar eerste jaar als burgemeester, komt Patricia Hoytink-Roubos in alle dorpen langs om nader kennis te maken en koffie te drinken met inwoners. Na een geslaagd eerste bezoek in Randwijk, gaat de burgemeester op woensdag 30 oktober naar Valburg. Ze is die middag van 16.00 tot 18.00 uur in Het Wapen van Valburg.

• Overbetuwe heeft ook in 2020 ruimte voor investeringen 27 september 2019

Heeft u ook gelezen in het nieuws dat veel gemeenten moeten bezuinigen in 2020? Gemeente Overbetuwe heeft goed nieuws. De afgelopen jaren heeft het college ervoor gezorgd dat onze gemeente financieel gezond is én een ruim gevulde spaarpot (algemene reserve) heeft. Daarom hebben we ook in 2020 ruimte om te investeren.

• Overbetuwe Doet gaat door

Na een succesvolle proeffase in Heteren, Valburg en een deel van Elst willen we Overbetuwe Doet gaan uitrollen in heel Overbetuwe. Dit najaar in Elst, Heteren, Valburg, Zetten en Hemmen. In 2020 volgen de andere kernen van Overbetuwe.

Subnavigatie