• Informatie over coronamaatregelen

Op deze pagina vindt u informatie over de gemeentelijke dienstverlening naar aanleiding van de coronamaatregelen (onder andere aangepaste bereikbaarheid van de gemeente, afval etc, informatie voor ondernemers, zorgaanbieders). De komende tijd blijven we deze pagina aanvullen. Hou deze pagina in de gaten om op de hoogte te blijven.

• Aangepaste openingstijden ivm Goede Vrijdag, Pasen en Koningsdag

In verband met Goede Vrijdag, Pasen en Koningsdag zijn wij op deze dagen gesloten.

• Coronamaatregelen verlengd tot en met dinsdag 28 april

Het kabinet heeft vandaag besloten dat alle coronamaatregelen in Nederland worden verlengd tot en met dinsdag 28 april. In de week vóór 28 april beoordeelt het kabinet wat er voor de periode daarna nodig is. Voor het aanstaande Paasweekeinde is het dringende advies om ook dan thuis te blijven.

• Overbetuwe: extra maatregelen om gevolgen coronacrisis te verzachten

De corona-crisis heeft ingrijpende gevolgen voor inwoners, ondernemers en maatschappelijke, culturele, sociale en sportorganisaties. Burgemeester en wethouders van Overbetuwe nemen daarom een aantal maatregelen om de financiële gevolgen op korte termijn te verzachten.

• Nieuwe noodverordening voor aangescherpte corona-maatregelen

De voorzitter van de Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden, Ahmed Marcouch, heeft op 27 maart 2020 een aangepaste noodverordening afgekondigd. In deze noodverordening zijn de aanvullende maatregelen verwerkt, die op 23 maart werden aangekondigd. De noodverordening van 17 maart vervalt hiermee.

• Winkels met levensmiddelen mogen eerder open op zondag

Winkels in Overbetuwe die levensmiddelen verkopen, mogen op zondagochtend al om 8.00 uur de deuren open doen. Vanwege de coronacrisis willen burgemeester en wethouders de mogelijkheid bieden om klanten meer te spreiden over de dag. Zo blijft er voldoende ruimte om voldoende afstand van elkaar te houden, in ieder geval 1,5 meter.

• 75+ huisbezoek gaat via de telefoon 26 maart 2020

Alle deelnemers aan het huisbezoekenproject uit de kern Elst gaan we bellen om te vragen hoe het nu in deze situatie gaat en of u hulp nodig heeft.

Subnavigatie