• Oekraïne helpen vanuit Overbetuwe

27 juli 2022

Veel Oekraïners ontvluchten hun land en reizen onder meer naar West-Europa, om hier een veilig onderdak te vinden. De gemeente Overbetuwe wil hen niet in de kou laten staan.

• Column wethouder Wijnte Hol: Sport doet iets met je!

22 september 2022

Dat is de boodschap van de Nationale Sportweek 2022. Dat sport u fitter maakt, weten we allemaal. Maar het geeft ook meer zelfvertrouwen. Sport verbroedert en het creëert nieuwe vriendschappen. Kortom, door sport zit u lekkerder in uw vel. In heel Nederland organiseren gemeenten en verenigingen activiteiten om mensen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met sport en bewegen. Ook onze gemeente doet elk jaar actief mee met tal van activiteiten. Het is zo belangrijk om iedereen op een leuke en gezonde wijze in beweging te krijgen en te houden.

• 350 kinderen van vier scholen lopen 630 kilometer 'naar Polen'

Afgelopen maandag, 19 september, was een sportieve dag in Overbetuwe. Deze dag liepen de basisschoolleerlingen en wethouder Wijnte Hol de Daily Mile.

• Voorstel voor tijdelijke crisisnoodopvang voor 120 vluchtelingen op bedrijventerrein Elst

Burgemeester en wethouders van Overbetuwe willen op een onbebouwde kavel op bedrijventerrein De Aam in Elst tijdelijk 120 vluchtelingen opvangen. Ze stellen de gemeenteraad voor om hier vanaf 1 november drie maanden lang een crisisnoodopvanglocatie te bieden. Zo wil Overbetuwe meehelpen de problemen op te lossen bij het aanmeldcentrum in Ter Apel en de asielzoekerscentra overal in Nederland.

• De Nationale Sportweek 2022 is van start gegaan

16 september 2022

Op de gemeentegrens in Hemmen werd vandaag ‘gesmasht’. Wethouder Wijnte Hol gaf samen met Neder-Betuwe daar het startsein voor de Nationale Sportweek 2022. De Sportweek is van 16 t/m 25 september en is bedoeld om sporten en gezondheid bij inwoners onder de aandacht te brengen.

• Toespraak Airborne herdenking Driel

Zaterdag 17 september vond op het Polenplein in Driel de 78e herdenking van Operatie Market Garden plaats. In het bijzonder werd stilgestaan bij de bijdrage van de 1e Poolse Onafhankelijke Parachutistenbrigade aan deze operatie. Lees hieronder de toespraak van burgemeester Hoytink-Roubos.

• Subsidie voor aanschaf duurzame terraskussens

09 september 2022

Horeca en (sport)verenigingen kunnen vanaf 3 oktober bij de gemeente een subsidie aanvragen voor de aanschaf van duurzame terraskussens.