Nieuws RSS icoon

• Informatie over coronamaatregelen

Informatie over de gemeentelijke dienstverlening naar aanleiding van de coronamaatregelen. Onder andere aangepaste bereikbaarheid van de gemeente en informatie voor ondernemers. Kijk voor de actuele richtlijnen op www.rijksoverheid.nl/coronavirus

• Afvalwijzer in 2022 digitaal

Vanaf volgend jaar ontvangen inwoners van Overbetuwe de Afvalwijzer niet meer standaard op papier. Het gebruik van www.mijnafvalwijzer.nl en de AfvalWijzer-app is de laatste jaren fors toegenomen, daarom is vanaf 2022 de digitale afvalwijzer het uitgangspunt. Vanzelfsprekend kunnen inwoners een papieren afvalwijzer aanvragen bij de gemeente als zij daar behoefte aan hebben. Met dit voorstel heeft het college van B&W deze week ingestemd. Het komende jaar gebruiken we om inwoners goed te informeren over deze verandering.

• Column burgemeester Hoytink-Roubos

02 maart 2021

Beste inwoners van Overbetuwe,

In mijn vorige column sprak ik de hoop uit dat we nog een echte ouderwetse winter zouden krijgen, langzaam onderweg naar het voorjaar. En wat een heerlijke winterweek hebben we gehad, met geweldig weer. Ik heb zoveel winterpret gezien in onze gemeente, schaatsen, sleeën, wandelen en met de bijbehorende winterplaatjes. Prachtig!

• Website, nieuwsbrief, bewonersplatform, actiegroep en burgerwindcoöperatie

24 februari 2021

Voor het gebied tussen Zetten/Andelst en Dodewaard/Opheusden bestaan plannen voor een windpark, het Windpark Midden-Betuwe. De gemeentes Neder-Betuwe en Overbetuwe staan positief tegenover windenergie, maar zijn zich ook goed bewust van de impact op de omgeving die de komst van een windpark heeft. We vinden het belangrijk dat belanghebbenden mee kunnen praten en kunnen deelnemen in het project. Graag informeren we u daarom over verschillende informatiebronnen waarmee u op de hoogte blijft van de plannen voor Windpark Midden-Betuwe.

• Bezwarenafhandeling WOZ – No Cure No pay

23 februari 2021

Is uw WOZ-waarde te hoog? Wij maken gratis bezwaar voor u! Er zijn diverse bedrijven met deze slogan actief. Waarschijnlijk heeft u er wel eens iets over gelezen, bijvoorbeeld op internet of in een reclamefolder. Het klinkt mooi, maar hoe werkt het eigenlijk?

• WOZ-waarde: antwoord op veel gestelde vragen

23 februari 2021

Een serie achtergrondartikelen over de WOZ-waarde. Antwoorden op vragen als “Hoe wordt de WOZ-waarde bepaald?”, “Wat is de invloed van de marktontwikkeling?” en “Wat betekent een verbouwing voor de WOZ-waarde?”.

• meer nieuws.....

Lees hier eerdere nieuwsberichten