Noodverordening Veiligheidsregio Gelderland-Midden

Vanaf 14 oktober 22.00 uur is de nieuwe noodverordening van kracht in de Regio Gelderland Midden. In deze nieuwe verordening zijn de maatregelen verwerkt die het kabinet afkondigde op 13 oktober.

>> Lees de nieuwe noodverordening

Voorzitter van de veiligheidsregio Ahmed Marcouch: “De noodverordening per 14 oktober vertaalt voor regio Gelderland-Midden de landelijke maatregelen. Missie; het aantal sociale contacten zo sterk terugbrengen, dat wij het virus weer kunnen opsporen in de bron- en contactonderzoeken. Door het beperken van de sociale contacten brengen we ook het aantal besmettingen omlaag. Zo roepen we het coronavirus een halt toe. Daarom deze vier weken helaas geen horeca, geen teamsport, geen evenementen, geen alcoholverkoop in de avond, geen koopavond en geen grote gezelschappen. Gelukkig wel winkels en scholen, bibliotheken en weekmarkten, sportclubs en tickets voor musea en theaters. Dit is een gedeeltelijke lockdown waarmee wij een hele lockdown willen voorkomen.”

Voor vijftien gemeenten

Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden behartigt de belangen van vijftien gemeenten en hun inwoners op het gebied van brandweer en volksgezondheid. In dit gebied wonen ongeveer 670.000 inwoners.

Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden werkt in opdracht van de gemeenten Arnhem, Barneveld, Doesburg, Duiven, Ede, Lingewaard, Nijkerk, Overbetuwe, Renkum, Rheden, Rozendaal, Scherpenzeel, Wageningen, Westervoort en Zevenaar.