Informatie over uitstel betalen belastingen

Om onze ondernemers en inwoners tegemoet te komen, bieden wij hen de mogelijkheid om de betaling van de gemeentelijke belastingen uit te stellen. Let op: inwoners hoeven dit niet aan te vragen, ondernemers wel.

Voor ondernemers: van 30 april verzet naar 31 juli 2020

We willen onze ondernemers graag helpen. Daarom kunnen zij 3 maanden uitstel van betaling krijgen.

Meer informatie en uitstel aanvragen voor ondernemers >>

Voor inwoners

Gemeente Overbetuwe geeft iedereen in onze gemeente tot 1 juni 2020 de tijd om de gemeentelijke belastingen te betalen. Dat is 1 maand extra. Dit gaat automatisch. U hoeft er dus niet zelf iets voor te doen. Automatische incasso’s gaan wel gewoon door.

Tot en met half augustus worden er geen aanmaningen of dwangbevelen verstuurd van de gemeentelijke belastingen.

Wordt het aanslagbedrag niet op tijd betaald, dan is de normale procedure dat er een aanmaning wordt gestuurd. Door de Corona-maatregelen wordt er eerst een herinnering (zonder aanmaningskosten) gestuurd met onder andere de boodschap dat bij betalingsproblemen contact gezocht moet worden met de gemeente om gezamenlijk een oplossing te zoeken.