Informatie over sport

Sportverenigingen en sportaccomodaties

Voor sportverenigingen op sportaccomodaties blijven de volgende coronamaatregelen gelden:

  • Volwassenen van 27 jaar en ouder mogen buiten sporten op sportaccommodaties in een georganiseerd verband met maximaal 4 personen. Voorwaarden is wel dat zij 1,5 meter afstand houden.
  • Jongeren tot en met 26 jaar mogen in groepjes samen buiten sporten op sportaccommodaties. Niet in competitieverband, maar wel met het eigen team binnen de eigen club. Hierbij hoeven de spelers onderling geen 1,5 meter te houden. Bovendien blijven mensen thuis als zij klachten hebben die kunnen wijzen op corona.

Sportscholen

De coronamaatregelen voor sportscholen zijn vanaf 25 maart als volgt:

  • Kinderen t/m 17 jaar mogen in teamverband buiten sporten op eigen terrein bij een sportschool. Zij hoeven geen 1,5 meter afstand te houden tijdens het sporten. Het is toegestaan om één of meerdere instructeurs op de hele groep te zetten.  
  • Voor jongeren van 18 t/m 26 jaar gelden dezelfde richtlijnen als voor kinderen t/m 17 jaar als zij buiten sporten op locatie bij de sportschool. 
  • Volwassenen van 27 jaar en ouder mogen buiten sporten met maximaal 4 personen (exclusief begeleider/trainer, met 1,5 meter afstand). Hier mogen meerdere groepjes tegelijk naast elkaar sporten, met meer dan 3 meter tussen de groepjes. De groepjes mogen tussentijds niet wisselen van samenstelling. Groepslessen zijn niet toegestaan. Een instructeur mag niet meerdere groepjes van 4 personen tegelijkertijd lesgeven. Een instructeur mag wel van viertal naar viertal gaan om instructie te geven, op minimaal 3 meter afstand van het viertal. 

Protocol verantwoord sporten

Lees het volledige protocol over verantwoord sporten op de website van NOC*NSF

Nieuwsbrieven voor sport- en beweegaanbieders

Regelingen voor sport- en beweegaanbieders

Bekijk het overzicht van de landelijke, provinciale en lokale regelingen en subsidies.