Aanvragen eenmalige subsidie voor welzijn en leefstijl in coronatijd

De Rijksoverheid heeft per direct extra geld beschikbaar gesteld voor initiatieven die het welzijn en gezonde leefstijl van inwoners verbeteren of versterken. Het gaat dan om initiatieven die het welzijn of een gezonde leefstijl stimuleren en bevorderen. Initiatieven die in aanmerking komen zijn gericht op:
- Welzijn en jeugd
- Ontmoeting en begeleiding van kwetsbare groepen
- Het ondersteunen en bevorderen van een gezonde leefstijl

De maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben veel impact op het welzijn van iedereen. Dat geldt extra voor mensen in kwetsbare situaties, zoals ouderen, alleenstaanden, jongeren of mensen met psychische problemen. Zij worden vaak extra hard geraakt omdat door de maatregelen bepaalde structuren of activiteiten wegvallen. De overheid wil initiatieven die zich richten op deze kwetsbare groepen de komende tijd extra ondersteunen in de vorm van een subsidie op bestaande of nieuwe activiteiten.

Subsidievoorwaarden

  • Om in aanmerking te komen voor deze subsidie moet het initiatief in 2021 van start gaan. Het initiatief kan doorlopen in 2022. 
  • Als aanvrager hebt u geen politiek, religieus en/of commercieel oogmerk.
  • U kunt de aanvraag doen voor 1 september 2021
  • De aanvraag wordt beoordeeld door een team vanuit de gemeente

Subsidie aanvragen

Online aanvraagformulier

Hieronder staat de bijlage voor het aanvraagformulier. Dit is een (invulbare) PDF.  Sla de PDF op een gewenste plek op. Klik vervolgens de PDF open en klik dan (in de menubalk bovenin) op het icoontje ‘ondertekenen’. U kunt nu de PDF digitaal invullen en opslaan. 

Bijlage aanvraagformulier (PDF)

Heeft u vragen? Stel ze via beheersubsidies@overbetuwe.nl

Toetsingscriteria en verwachte verantwoording

Lees alle toetsingscriteria in de subsidieverordening