Polikliniek Rijnstate Elst

Het Rijnstate ziekenhuis bereidt de bouw voor van een nieuwe polikliniek bij het station van Elst. Het wordt een duurzaam gebouw, in twee fasen gerealiseerd, met veel groen eromheen.

Meld u aan voor de nieuwsbrief over Rijnstate>>

Contact

U kunt vragen per mail stellen aan Carla van der Biezen via info@overbetuwe.nl.

Meer informatie

Planning

  • 1e helft 2020 voorontwerp bestemmingsplan
  • 2e helft 2020: ontwerpbestemmingsplan
  • 2020-2021 planuitwerking
  • 2021 bouwvergunning
  • 2021-2023 bouw
  • 2023: openstelling fase 1

Nieuws(archief)

Ontwerpbestemmingsplan ter inzage

U kunt het ontwerpbestemmingsplan Elst, Ziekenhuisvoorziening Rijnstate vanaf donderdag 6 augustus 2020 tot en met woensdag 16 september 2020 inzien en erop reageren. U kunt de stukken inzien bij de informatiebalie van het gemeentehuis Overbetuwe Elst. In verband met de Coronamaatregelen kan dat alleen als u daarvoor een afspraak maakt via telefoonnummer 14 0481 of via mail info@overbetuwe.nl. De stukken kunt u ook online  inzien.


Over Rijnstate

Rijnstate wil de zorgfuncties die zij nu biedt in de polikliniek in Arnhem-Zuid verplaatsen en uitbreiden naar de nieuwe locatie in Overbetuwe. In Elst komt de hoofdlocatie voor specialismen als dermatologie, pijncentrum, oogheelkunde en Vitalys (kliniek tegen overgewicht). Daarnaast komt er een diagnostisch centrum (radiologische ondersteuning, echo’s) en een zorgcoördinatiecentrum in samenwerking met de veiligheidsregio (24/7 aanwezigheid). Bovendien komt er een vrij toegankelijke ontmoetingsplek met horeca (ook voor bijvoorbeeld treinreizigers), een beperkte zorggerelateerde detailhandel en eventueel vergadermogelijkheden.
Rijnstate heeft op dit moment locaties in Arnhem, Zevenaar, Velp en Arnhem-Zuid. Met ongeveer 5.500 medewerkers is het de grootste werkgever van de regio Arnhem.

Kaart van stationsgebied waarop terrein voor Rijnstate is ingekleurd