Rijnstate polikliniek

Het Rijnstate ziekenhuis onderzoekt of het een nieuwe polikliniek kan bouwen bij het station van Elst. Een ziekenhuisfunctie is een goede aanvulling op de voorzieningen in Elst. De gemeente werkt daarom graag mee aan het onderzoek.

Meld u aan voor de nieuwsbrief over Rijnstate>>

NieuwsWim van Harten en Wijnte Hol met de fractievoorzitters

Rijnstate en gemeente Overbetuwe gaan akkoord met grondaankoop in Elst

Rijnstate en de gemeente Overbetuwe zijn het in de week van 3 februari 2020 eens geworden over het hoofdlijnenakkoord voor de realisatie van een nieuwe ziekenhuisvoorziening op de locatie Spoorlaan in Elst. Dit betekent dat er een volgende belangrijke stap is gezet in het bouwen van een ziekenhuisvoorziening op deze locatie. Op de foto staan Wim van Harten (voorzitter Raad van Bestuur Rijnstate) en Wijnte Hol (wethouder Overbetuwe), samen met de fractievoorzitters van gemeente Overbetuwe. Fotograaf: Ellen Koelewijn.
Lees meer >>

Contact

U kunt vragen per mail stellen aan Carla van der Biezen, c.vanderbiezen@overbetuwe.nl.

Meer informatie

Planning

  • 1e helft 2020 voorontwerp bestemmingsplan
  • 2020-2021 planuitwerking
  • 2021 bouwvergunning
  • 2021-2023 bouw

Over Rijnstate

Rijnstate doet onderzoek naar de totale huisvesting van het ziekenhuis. Rijnstate wil de zorgfuncties die zij nu biedt in de polikliniek in Arnhem-Zuid verplaatsen en uitbreiden naar een nieuwe locatie in Overbetuwe. Rijnstate wil daarmee het zorgaanbod verbeteren. In de polikliniek in Elst wil Rijnstate poliklinische zorg en kleine, veelvoorkomende poliklinische ingrepen aanbieden. Verschillende medisch specialisten zullen er spreekuur houden. Zoals kinderarts, gynaecoloog en kno-arts.

Rijnstate heeft op dit moment locaties in Arnhem, Zevenaar, Velp en Arnhem-Zuid. Met ongeveer 5.500 medewerkers is het de grootste werkgever van de regio Arnhem.

Kaart van stationsgebied waarop terrein voor Rijnstate is ingekleurd