Even voor voorstellen: nieuwe omgevingsmanager, gedeputeerde en wethouder

De nieuwe gedeputeerde van Provincie Gelderland Christianne van der Wal, de nieuwe wethouder van de gemeente Overbetuwe Brigitte Faber-De Lange en onze nieuwe omgevingsmanager Jurgen Hell stellen zich voor.

Jurgen Hell, omgevingsmanager

Jurgen HellEind augustus begon Jurgen Hell als nieuwe omgevingsmanager bij het projectteam Railterminal Gelderland. Hij volgt daarmee Frank Montanus op. Jurgen heeft eerder als projectmanager en omgevingsmanager aan grootschalige infrastructurele projecten in deze regio gewerkt, maar ook aan uiterwaardprojecten en de ontwikkeling van bedrijventerreinen. Zijn taak in dit project: ‘Het constructief omgaan met alle betrokkenen, waarbij het de kunst is om bij ogenschijnlijk tegengestelde belangen gezamenlijk te zoeken naar een voor beiden aanvaardbare oplossing.’ Hierbij is voor hem naast de inhoud, ook de menselijke maat belangrijk. Zijn contactgegevens: j.hell@gelderland.nl of 026 - 359 81 17.

Christianne van der Wal, gedeputeerde

Christianne van der WalChristianne van der Wal (46) is sinds 5 juni 2019 namens de VVD Gelders gedeputeerde. Zij is onder andere verantwoordelijk voor economie & innovatie en mobiliteit. Railterminal Gelderland zit ook in haar portefeuille. Christianne van der Wal begon haar politieke carrière als raadslid in de gemeente Harderwijk. Daar was ze vervolgens van 2014 tot 2019 wethouder. In 2016 trad ze toe tot het hoofdbestuur van de VVD en ze werd in 2017 verkozen tot partijvoorzitter voor de VVD.

Brigitte Faber-De Lange, wethouder

Brigitte Faber-De LangeBrigitte Faber-De Lange is op 3 september 2019 door de gemeenteraad van Overbetuwe geïnstalleerd als wethouder namens het CDA. Zij volgt Jan van Baal op, die eind augustus afscheid nam. Brigitte Faber is 47 jaar en woont in Elst. Voordat ze wethouder werd, was ze hoofddocent Logistiek en Economie aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. In die rol verzorgde zij onderwijs en was ze onderwijsontwikkelaar en docent-onderzoeker. Van 2002 tot 2006 was ze burgerraadslid en van 2006 tot 2010 zat ze in de gemeenteraad van Overbetuwe. Brigitte Faber krijgt het onderwerp Railterminal Gelderland in haar portefeuille.