16 maart inloopbijeenkomst gemeente Nijmegen over bestemmingsplan nieuw transformatorstation

TenneT en Liander werken, in samenspraak met de gemeente Nijmegen, aan de realisatie van een nieuw onderstation (transformatorstation) met voldoende capaciteit in Nijmegen-Noord. De gemeente Nijmegen nodigt belangstellenden uit voor een inloopbijeenkomst op 16 maart over de wijziging van het bestemmingsplan die hiervoor nodig is.

Nijmegen Noord is een gebied volop in ontwikkeling. In korte tijd zijn er veel woningen en voorzieningen gerealiseerd. Er is een windpark ontstaan en in de omgeving staan nog een aantal windmolens en zonneweides in de planning. Hierdoor zit het regelstation dat hier elektriciteit levert aan z’n maximale capaciteit.
TenneT en Liander werken, in samenspraak met de gemeente Nijmegen, aan de realisatie van een nieuw onderstation (transformatorstation) met voldoende capaciteit in Nijmegen-Noord. Om de bouw van dit transformatorstation mogelijk te maken is een nieuw bestemmingsplan nodig. De locatie van het nieuwe transformatorstation (plangebied) staat onderaan dit bericht.

Inloopbijeenkomst

Wilt u meer weten over het nieuwe bestemmingplan, dan bent u van harte welkom op maandag 16 maart in Brasserie 1910 aan de Griftdijk 201. U kunt tussen 17.30 en 19.30 uur binnenlopen en projectmedewerkers van TenneT, Liander en de gemeente Nijmegen beantwoorden graag uw vragen. Er is geen centrale presentatie van het bestemmingsplan, dus u hoeft niet op een bepaald tijdstip aanwezig te zijn.

Ontwerpbestemmingsplan ter visie

Het ontwerpbestemmingsplan ligt vanaf donderdag 12 maart 2020 ter visie. U heeft de gelegenheid om te reageren op de plannen tot donderdag 23 april 2020. Het ontwerpbestemmingsplan ligt tot die datum ter inzage bij de informatiebalie van de Stadswinkel van de gemeente Nijmegen en bij het Wooninformatiecentrum Waalsprong (Thermionpark 5 in Lent).
U kunt het vanaf 12 maart ook digitaal inzien op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0268.BP144W20-ON01

In de periode van de ter visie legging kunt u een zienswijze indienen over het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad Nijmegen:
Gemeenteraad Nijmegen
T.a.v. de afdeling Stadsrealisatie (bureau SR30)
6500 HG Nijmegen

Het is ook mogelijk om digitaal een zienswijze in te dienen via www.nijmegen.nl (zoek op "bestemmingsplan"), 'Indienen zienswijze'. Inloggen met DigiD of voor bedrijven met eHerkenning is hierbij verplicht.
Graag zie ik u op 16 maart onder het genot van een kopje koffie of thee.

Met vriendelijke groet,

Sjoukje Biesta