Elst Noord Spoorkruisingen

Grifttunnel in Elst open

De Grifttunnel in de Rijksweg-Noord in Elst is sinds 1 november open voor verkeer. Daarmee is het drukke spoortraject Arnhem-Nijmegen helemaal overwegvrij. Weg- en treinverkeer kruisen elkaar niet meer gelijkvloers, waardoor er geen risico meer is op aanrijdingen. Daarnaast kan het verkeer beter doorstromen. 

De werkzaamheden aan de spoorkruisingen en omliggende wegen begonnen in juli 2019. In augustus 2020 werd de spoorwegovergang aan de 1e Weteringsewal al vervangen door het viaduct Dijkakkers. De realisatie is een samenwerking tussen gemeente Overbetuwe, ProRail en de aannemers Heijmans en Mobilis-Hegeman. Het hele project kostte bijna 30 miljoen euro en werd gefinancierd door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, provincie Gelderland en de gemeente. 

Trots op resultaat

Wethouder Wijnte Hol van verkeer: “Met dit complexe project hebben we de veilige doorstroming in Elst flink verbeterd, Dit alles in goede samenwerking, binnen budget en mooi op tijd. Ik ben trots op wat alle betrokkenen hier samen hebben gepresteerd.” 
Meer informatie over het project kunt u lezen op de projectwebsite.