Spoorkruisingen Elst Noord tot en met 2021

Het project ‘Elst Noord Spoorkruisingen’ gaat om twee spoorkruisingen: Rijksweg Noord en 1e Weteringsewal. Ook gaan we de wegen rond deze spoorkruisingen aanpakken. Zo verbeteren we de verkeersveiligheid en doorstroming van het verkeer. De werkzaamheden duren tot en met 2021.

Blijf op de hoogte van de werkzaamheden

Op www.spoorkruisingenelst.nl vindt u informatie over de actuele werkzaamheden en wegafsluitingen. Ook kunt u zich daar aanmelden voor de nieuwsbrief of een melding doen.

Contact

Uw vragen en/of opmerkingen over dit project kunt u stellen aan omgevingsmanager Wouter de Noo van Heijmans via telefoon 06-46133881 of e-mail wnoo@heijmans.nl.

Achtergrondinformatie

De spoorwegovergangen in Elst aan de 1e Weteringsewal en de Rijksweg-Noord zijn een groot deel van de tijd dicht. Hierdoor staan fietsers, automobilisten en hulpdiensten vaak te wachten voor gesloten spoorbomen. Bovendien willen ProRail en het ministerie van Infrastructuur en Milieu meer treinen laten rijden over dit spoor. Dit betekent dat de spoorbomen dan nog vaker en dus langer per dag gesloten zijn. De slechte doorstroming van het verkeer wordt hierdoor een steeds groter knelpunt. Ook betekent dit voor direct omwonenden meer overlast door geluid en fijnstof. Daarnaast heeft Elst een regionale functie en een levendig winkel- en horecagebied dat goed bereikbaar moet zijn.

Daarom gaat gemeente Overbetuwe - in samenwerking met ProRail - deze twee spoorwegovergangen en de wegen er omheen aanpakken.

Impressie van de spoortunnel Impressie van de nieuwe situatie aan de 1e Weteringsewal