Centrumplan Heteren - openbare ruimte

We zijn bezig de openbare ruimte in Heteren anders in te richten. Doel van de werkzaamheden is de verkeersveiligheid te verbeteren en het openbare gebied mooier in te richten. Daarnaast spelen we in op de effecten van klimaatverandering. We planten meer bomen die voor verkoeling zorgen. En we breiden het rioleringssysteem uit om hoosbuien te kunnen verwerken.

Wat al klaar is

Het oostelijk deel van de Kastanjelaan is klaar. Ook hebben we de rioolwerkzaamheden en het straatwerk aan de Onze Lieve Vrouwestraat en de Rauwendaal afgerond.

Wat we gaan doen

In november wordt het Hart van Heteren opgeleverd, een onderdeel van het Centrumplan Heteren. Aan de kant van de Flessestraat leggen we de eerste strook van het straatwerk aan, zodat de winkels en de bibliotheek met de Huiskamer straks goed bereikbaar zijn. Eind 2022 gaan we verder met de aanleg van het Plein. We verwachten dat we daar eind maart 2023 klaar mee zijn.

Planning

Dit is de planning voor de komende tijd:

Inrichting Flessestraat vanaf Narcissenstraat augustus 2022 - maart 2023
Straatwerk Narcissenstraat oktober – december 2022
Aanleg Plein december 2022 – eind maart 2023
Realisatie Kastanjelaan west april 2023

Het laatste nieuws

Wilt u het laatste nieuws lezen over werkzaamheden, mogelijke hinder en omleidingen? Download dan de app 'Reconstructie centrum Heteren' van aannemer NTP.

De ontwerpen

Benieuwd hoe het eruit komt te zien als het werk klaar is? Bekijk dan hieronder de definitieve ontwerpen.