Centrumplan Heteren - bouwprojecten

Heteren is volop in ontwikkeling. Op meerdere plekken worden of zijn al nieuwe woningen gebouwd. Zo ontstaat er weer ruimte op de woningmarkt en kunnen meer Heterenaren vinden wat ze zoeken. De woningen aan de Beemdhof, Schoutenkamp en Haafakkers zijn klaar. Nog op de planning staan: Liefkenshoek, Kamperfoeliestraat en Hart van Heteren (woningen, appartementen en winkels).

Nieuws

Voor het bouwplan van Hart van Heteren heeft de gemeente de omgevingsvergunning verleend. Het gaat om de bouw van winkels, 14 woningen en 22 appartementen aan een nog te realiseren centrumplein. De gemeente heeft op 6 augustus 2020 het besluit om de vergunning te verlenen verstuurd. De publicatie hiervan vindt u in Het GemeenteNieuws van 12 augustus 2020.

Stel uw vragen

Heeft u vragen over deze vergunning, dan kunt u die telefonisch of persoonlijk stellen:

  • Telefonisch: vrijdag 28 augustus van 10:00 – 12:00 uur via telefoonnummer 14 0481. U kunt vragen naar projectmanager Sandra Geerts van team Strategie en Projecten.

  • Persoonlijk, op afspraak: dat kan op maandag 31 augustus tussen 17:00 en 20:30 uur. In verband met de Coronamaatregelen mogen dan maximaal 2 personen tegelijk naar binnen. U kunt u zich hiervoor aanmelden bij Daniëlle Kurris, via e-mail d.kurris@overbetuwe.nl.

 

Presentatie nieuwe dorpscentrum terugkijken

We presenteerden al eerder de plannen voor het nieuwe dorpscentrum in Heteren. U kunt dit nog terugkijken via www.hartvanheteren.nl. Daar staat een presentatie over het bouwplan van de appartementen, woningen en winkels en de inrichting van de wegen rondom het nieuwe dorpshart.

Heterense courant Hart van Heteren maart 2020

 

Openbare ruimte

In het Centrumplan Heteren wordt ook gedacht aan de openbare ruimte. De wegen, trottoirs en groenstroken in het centrale deel van het dorp worden opnieuw ingericht.
Meer over de nieuwe inrichting van de Flessestraat (inclusief centrumplein oftewel ‘shared space’), Kastanjelaan en Rijndijk.