Vrijwilligersgroepen

In het landschap van Overbetuwe zijn zo'n 225 vrijwilligers actief. Ze helpen ons om dit mooie landschap te bewaren. U kunt lid worden van een van deze groepen.

 • Wilde Bijen werkgroep

  18 juli 2019

  De Wilde Bijen werkgroep zet zich in voor de bijen. Dat doen ze door het zorgen voor bijvriendelijke beplantingen en onderhoud van het gebied.

 • Wilgenknotten, doet u mee?

  25 juli 2019

  Er zijn verschillende knotgroepen actief. Zij kunnen uw hulp goed gebruiken.

 • Weidevogel Werkgroep Overbetuwe

  17 juni 2019

  De Weidevogelwerkgroep Overbetuwe zorgt ervoor dat het aantal weidevogels in onze gemeente in orde is. Dat doen ze samen met boeren en loonwerkers.

 • Word lid van de Hoogstambrigade

  18 april 2019

  Hoogstamboomgaarden zijn kenmerkend voor het rivierengebied. De Hoogstambrigade Overbetuwe zet zich in voor het onderhoud van deze bomen.

 • Steenuilen in Overbetuwe

  25 juli 2019

  Steenuilenoverleg Nederland (STONE) is een landelijke vereniging die onderzoek doet naar de steenuil en deze beschermd. In Overbetuwe is er een regionale afdeling actief en u kunt meedoen.

 • Landgoedwerkgroep Hemmen

  29 juni 2018

  Stichting het Lijndensche fonds en ongeveer tien vrijwilligers van de Landgoedwerkgroep Hemmen onderhouden het landgoed. Het is een bijzonder gezellig samenzijn met koffie en stroopwafels. Wees welkom!

 • Wetlandwacht Neder-Rijn Vogelbescherming

  18 juli 2019

  Een speciale rol bij de bescherming van natuurgebieden is weggelegd voor de WetlandWachten; de vrijwillige vogelbeschermers van Vogelbescherming die sinds 1995 de ontwikkelingen in ‘hun' wetlands in de gaten houden.

 • IVN RijnWaal

  20 augustus 2019

  De afdeling IVN RijnWaal bestaat voor 100% uit vrijwilligers en bestrijkt het gebied van het Pannerdens kanaal bij Doornenburg, tot aan het Amsterdam Rijnkanaal bij Tiel. Iedereen kan lid worden!

 • Wandelbrigade Get 2gether Overbetuwe

  11 juli 2018

  Wist u dat u in onze gemeente heerlijk kunt wandelen? Er zijn maar liefst elf routes met wegwijsbordjes. Ook hebben we 'ommetjes' van ongeveer 6 kilometer in Driel, Herveld/Andelst, Heteren, Hollanderbroek, Randwijk en Valburg. De wandelbrigade controleert de wandelroutes en verhelpt kleine problemen aan de routes. Loop een keer met ons mee!