Duurzaam vervoer

In Overbetuwe zijn meerdere punten waar u uw elektrische- of hybride auto of elektrische fiets kunt opladen. Ook is het mogelijk om zelf op openbaar terrein een oplaadpaal aan te vragen. Een andere manier van duurzaam vervoer is om een auto te delen. Autodelen betekent dat er minder auto's nodig zijn. Ook blijkt dat autodelers minder kilometers rijden dan autobezitters en dus bijdragen aan een beter milieu en een betere leefbaarheid in uw buurt.

Laadpalen voor elektrische auto’s

Er zijn in Overbetuwe 155 locaties aangewezen voor een laadpaal. Deze locaties zijn gekozen aan de hand van de toekomstprognose per wijk, een analyse van ruimtelijke beschikbaarheid, de parkeerdruk en de aansluitmogelijkheden op het stroomnetwerk.

Openbare laadpalen

Laadpalen voor het opladen van elektrische auto's in Overbetuwe vindt u op www.openbaarladen.nl.

Laadpaal aanvragen

Kijk voor meer informatie over het aanvragen van een laadpaal op de www.openbaarladen.nl. Allego mag na een geldige aanvraag een laadpaal plaatsen op een van de 155 aangewezen locaties.

Autodelen in Overbetuwe

Beschikbare deelauto in de buurt

Deelauto in Elst

In Elst staat sinds kort een deelauto van de Greenwheels. Deze deelauto heeft een gereserveerde vaste parkeerplaats. Op de website van Greenwheels vindt u meer informatie over tarieven en reserveringsmogelijkheden.

Lees het verhaal van initiatiefneemster Els Meulbroek

Samen een (elektrische) auto leasen of delen

Er zijn ook organisaties waar je (elektrische) auto’s kan leasen met een vaste groep buurtbewoners. Zij regelen alles en u betaalt een vast bedrag per maand en de kosten voor het rijden. Organisaties die dit aanbieden zijn bijvoorbeeld Greencross Mobility en MyWheels (voorheen buurauto).

Zelf samen met vrienden of bekenden een auto delen is ook een mogelijkheid. Als je hiervoor kiest, is het belangrijk om goede afspraken te maken over gebruik, verdeling van kosten en de verzekering. Informatie over samen een auto gebruiken vind je op de website van de Vereniging voor Gedeeld Autogebruik (www.deelauto.nl). 

Eigen auto verhuren

Als je zelf een eigen auto hebt en deze af en toe wilt verhuren aan anderen, dan kan dat ook. Bekende internetplatforms zijn SnappCar en MyWheels. De tarieven voor het gebruik van een auto verschillen per auto. De eigenaren/aanbieders bepalen zelf de prijs. 

Vragen en contact

Neem met vragen contact op via duurzaamheid@overbetuwe.nl