Duurzaam Overbetuwe

Wilt u weten welke duurzaamheidsmaatregelen u thuis kunt nemen of welke initiatieven er in de gemeente zijn? Bekijk hier alle informatie over een duurzaam Overbetuwe.

 • Thuis energie besparen

  Wilt u thuis energie besparen en bent u benieuwd welke opties er zijn? Bij het Loket Duurzaam Wonen Plus krijgt u persoonlijk advies. Voor sommige energiebesparende maatregelen kunt u een lening of subsidie aanvragen.

 • Duurzaam vervoer

  In Overbetuwe zijn meerdere punten waar u uw elektrische- of hybride auto of elektrische fiets kunt opladen. Ook is het mogelijk om zelf op openbaar terrein een oplaadpaal aan te vragen. Een andere manier van duurzaam vervoer is om een auto te delen. Autodelen betekent dat er minder auto's nodig zijn. Ook blijkt dat autodelers minder kilometers rijden dan autobezitters en dus bijdragen aan een beter milieu en een betere leefbaarheid in uw buurt.

 • Aardgasvrij in 2050

  Overbetuwe wil uiterlijk in 2050 een duurzame gemeente zijn. Dat betekent dat inwoners en bedrijven in Overbetuwe alleen maar duurzame energie gebruiken. Van de energie die we gebruiken, gaat een groot deel naar de verwarming van onze woningen, kantoren en bedrijven. Dat gebeurt nu nog grotendeels met aardgas. De afgelopen maanden heeft de gemeente daarom samen met een groep inwoners en betrokken organisaties* bekeken welke stappen de komende jaren mogelijk zijn om in 2050 onze gebouwen zonder aardgas te verwarmen.

 • RES: regionaal samenwerken aan duurzame energie

  In de Regio Arnhem Nijmegen werkt Overbetuwe samen met 15 gemeenten, de provincie en 3 waterschappen aan regionale plannen voor het opwekken van duurzame energie. Het voorlopige plan bevat voor Overbetuwe geen nieuwe gebieden voor het opwekken van duurzame elektriciteit. De bestaande zone in Overbetuwe die hiervoor bedoeld is, rondom de A15 en de Betuweroute, levert de komende jaren naar verwachting al voldoende duurzame energie op.

  Wat zijn de energieplannen van Regio Arnhem Nijmegen? Bekijk de regionale energiestrategie in acht afbeeldingen.