Bestrijden Japanse duizendknoop

Japanse duizendknopen kunnen straten en tuinen slopen. De wortels van de plant kunnen door kieren en scheuren groeien, waardoor de duizendknoop schade kan veroorzaken aan funderingen, muren, straten en dijken. Verwijder het plantje daarom met zoveel mogelijk van de wortel. Gooi de plant en de wortels altijd bij het restafval om verspreiding te voorkomen.

Zelf bestrijden

Groeit de plant in uw tuin? Dan kunt u zelf de plant bestrijden. Graaf de plant met wortelkluit één keer per maand uit. Gooi de planten met wortels bij het restafval. Zo voorkomt u verspreiding.

Tip: informeer uw buren wanneer de plant in uw tuin groeit, want de kans is groot dat de wortels van de plant ook al in de tuin van de buren groeien. Samen kunt u de Japanse Duizendknoop het best bestrijden.

Bestrijding door gemeente

Melding maken

De gemeente bestrijdt de plant in de openbare ruimte. Help mee bij de bestrijding en meld ons de plek waar de plant groeit. De gemeente gebruikt geen gif bij de bestrijding van de Japanse duizendknoop. Per situatie zet de gemeente verschillende bestrijdingsmethodes in: afgraven, maaien, uittrekken, stomen en afdekken.

Japanse duizendknoop herkennen

Meer informatie over de bestrijding en hoe de plant te herkennen is leest u op de website van de Wageningen Universiteit.