Machtiging automatische incasso

U kunt de gemeentelijke belastingen via een automatische incasso betalen. U betaalt dan uw aanslag vanaf € 50,00 meestal in 10 maandelijkse termijnen. U hoeft de incasso niet ieder jaar opnieuw te regelen.

Aanvraag

Wilt u automatische incasso? Dan moet u ons hiervoor machtigen. Dit kan u online regelen met uw DigiD of via het machtigingsformulier.

Online regelen >>

Hoe werkt het?

Wij schrijven meestal in 10 gelijke maandelijkse termijnen automatisch van uw rekening af. Dit doen wij niet als:

• wij de aanslag later in het jaar opleggen, waardoor er minder dan 10 maanden overblijven.  Dan betaalt u in zo veel termijnen als er nog maanden van dat jaar over zijn. Met een minimum van drie termijnen.
  • het totaalbedrag van de aanslag minder is dan € 50,- of meer is dan € 45.000,-. Dan moet u de aanslag binnen twee maanden na de dagtekening van het aanslagbiljet betalen.

Voordelen

• het is makkelijk
  • u voorkomt dat u betalingen vergeet
  • u betaalt altijd op tijd
  • u voorkomt aanmaningskosten
  • de aanslag mag in termijnen worden voldaan

Automatische incasso intrekken of rekeningnummer wijzigen

Trekt u de automatische incasso in? Dan moet u binnen twee weken overmaken wat u nog moet betalen.
U kunt het bedrag contant of met PIN betalen bij de publieksbalies. Houd wel rekening met de openingstijden van de publieksbalies.

U kunt online met uw DigiD de automatische incasso stoppen. Ook kunt u uw rekeningnummer veranderen.
Heeft u geen DigiD? Gebruik dan het formulier om de machtiging in te trekken of te wijzigen.

Online regelen >>

Uitvoeringsinstantie