Machtiging automatische incasso

U kunt de gemeentelijke belastingen via een automatische incasso betalen. U betaalt dan uw aanslag vanaf € 50,00 meestal in 10 maandelijkse termijnen. U hoeft de incasso niet ieder jaar opnieuw te regelen.

Aanvraag

Wilt u automatische incasso? Dan moet u ons hiervoor machtigen. Dit kan u online regelen met uw DigiD of via het machtigingsformulier.

Online regelen >>

Hoe werkt het?

Wij schrijven meestal in 10 gelijke maandelijkse termijnen automatisch van uw rekening af. Dit doen wij niet als:

• wij de aanslag later in het jaar opleggen, waardoor er minder dan 10 maanden overblijven.  Dan betaalt u in zo veel termijnen als er nog maanden van dat jaar over zijn. Met een minimum van drie termijnen.
  • het totaalbedrag van de aanslag minder is dan € 50,- of meer is dan € 45.000,-. Dan moet u de aanslag binnen twee maanden na de dagtekening van het aanslagbiljet betalen.

Voordelen

• het is makkelijk
  • u voorkomt dat u betalingen vergeet
  • u betaalt altijd op tijd
  • u voorkomt aanmaningskosten
  • de aanslag mag in termijnen worden voldaan

Automatische incasso intrekken of rekeningnummer wijzigen

Trekt u de automatische incasso in? Dan moet u binnen twee weken het openstaande bedrag zelf overmaken.
U kunt het bedrag contant of met PIN betalen bij de publieksbalies. Houd wel rekening met de openingstijden van de publieksbalies.

Het intrekken van automatische incasso of wijzigen van uw rekeningnummer kan online met uw DigiD en met het formulier om de machtiging in te trekken of te wijzigen.

Online regelen >>

Uitvoeringsinstantie