Tips voor bezoekers milieustraten

Alle inwoners van de gemeente Overbetuwe kunnen hun afval naar de milieustraten in Andelst en Elst brengen. Vanaf 1 maart 2019 heeft u een milieupas nodig als toegangsbewijs.

Milieupas

Breng altijd uw milieupas mee. De milieupas is uw toegangsbewijs tot de milieustraat. Bij elk woonadres in Overbetuwe hoort een milieupas. Bedrijfsafval wordt niet geaccepteerd op de milieustraten. Alle inwoners van de gemeente Overbetuwe kunnen hun afval naar de milieustraten brengen. Hier kunt u diverse soorten afval brengen. Sommige afval is gratis af te geven, voor andere afvalsoorten moet u betalen. Dit hangt af hoeveel u aanbiedt.

Welk afval is gratis en voor welk afval moet ik betalen?

Gratis afval:

Betaald afval:

Papier

Grof afval en huisvuil

IJzer en andere metalen

Banden

PMD

PVC buizen

Autobanden zonder velg maximum van 4 banden

Dakleer

Wit- en bruingoed

Asbest

Glas / plat glas

Zwarte grond

2Switch (herbruikbare goederen)

Gipsplaat

Textiel

Puin / beton

Luiers

Hard plastic

KCA (klein chemisch afval)

Hout

frituurolie

Groenafval

 

Matrassen

 

Piepschuim (tempex)

 

Slim laden is sneller lossen

Laad uw afval gesorteerd in, dat voorkomt onnodig heen en weer rijden of lopen als u eenmaal aan de beurt bent. U rijdt eerst over de route voor betaald afval en daarna over de route van gratis afval. Laad dus eerst het gratis afval in en daarna het betaald afval.

Snel aan de beurt

Wilt u snel aan de beurt zijn, vermijd dan de drukste momenten en dagen. Op zaterdag komen de meeste bezoekers hun afval storten en is het vrijwel de hele dag druk. Op doordeweekse dagen ligt de piek tot 14.00 uur. Op maandag- en dinsdagochtend is de milieustraat in Elst gesloten en gaat om 12.30 uur open.

Meer informatie

We vragen u zoveel mogelijk met pinpas te betalen: zo kunnen we u sneller helpen en dat zorgt voor een snellere doorstroming op de milieustraat. Ook is het veiliger voor onze medewerkers.

Openingstijden milieustraten.

Prijzen betaald afval.

Route milieustraat Elst

De ingang van de milieustraat is aan de Grote Molenstraat. U verlaat de milieustraat via De Korte Helster. Matig uw snelheid op de milieustraat en ook als u de milieustraat verlaat! Houdt u er rekening mee dat de uitgang bij de brandweerkazerne ligt.

Binnenkort wijzigt de route op het voorsorteerterrein en op de milieustraat in Elst. Hierdoor voorkomen we vertraging op de terreinen.