Afvalwijzer in 2022 digitaal

Vanaf volgend jaar ontvangen inwoners van Overbetuwe de Afvalwijzer niet meer standaard op papier. Het gebruik van www.mijnafvalwijzer.nl en de AfvalWijzer-app is de laatste jaren fors toegenomen, daarom is vanaf 2022 de digitale afvalwijzer het uitgangspunt. Vanzelfsprekend kunnen inwoners een papieren afvalwijzer aanvragen bij de gemeente als zij daar behoefte aan hebben. Met dit voorstel heeft het college van B&W deze week ingestemd. Het komende jaar gebruiken we om inwoners goed te informeren over deze verandering.

Voordelen van de digitale afvalwijzer

Het belangrijkste voordeel van de digitale afvalwijzer is dat hij bijgewerkt kan worden bij een wijziging van de inzameldagen door bijvoorbeeld de weersomstandigheden (sneeuw of hitte) of een incident met de vuilniswagen. Door de inwoners niet meer standaard een papieren afvalwijzer te sturen, wordt ruim €22.000 euro en ruim 400 kilo papier bespaard. Daarmee draagt gemeente Overbetuwe bij aan een nog duurzamere toekomst. 

Via de AfvalWijzer-app en de website kunnen inwoners ook instellen dat ze een herinnering krijgen welk afval op welke dag opgehaald wordt. Bovendien kunnen ze via mail en app snel een nieuwsbericht of pushmelding krijgen als er een wijziging is in de afvalinzameling. 

Actuele informatie over afval op één plek

Op de website mijnafvalwijzer.nl en in de AfvalWijzer-app zijn de afval-inzameldagen per postcode te vinden, net als de openingstijden van de milieustraten en informatie over het scheiden van afval. 
De AfvalWijzer-app is gratis te downloaden in de Apple App store en de Google Playstore.