Afval

Wanneer wordt mijn afval opgehaald?

Vul uw postcode en huisnummer in en u ziet meteen wanneer uw afval wordt opgehaald. Ook kunt u zich via de afvalwijzer gratis aanmelden voor de berichtenservice. U ontvangt automatisch de dag vóór de afvalinzameling een herinneringsbericht.

Ophalen PMD-zakken

De inzamelvoertuigen beginnen om 07.30 met het ophalen van de PMD-zakken, daarom vragen wij u de zakken vóór 07.30 aan de weg te zetten.

Ophaaldagen 2019

LET OP: in 2019 is de ophaaldag van de PMD zakken op de dag dat de grijze container (oneven weken) aan de weg moet.
Als u geen grijze container hebt, maar gebruik maakt van een ondergrondse container, worden de PMD-zakken in de oneven weken opgehaald, op dezelfde dag van de week dat in de even weken de groene container wordt geleegd.

De inzameldag dinsdag 1 januari 2019 wordt vervangen voor zaterdag 5 januari 2019. Dit geldt voor Driel en Elst (gedeelte: ten noorden van de Valburgseweg, Dorpsstraat en Aamsestraat)..
Dit mag er in de PMD zak (plastic, metaal en drankkarton): PMD-wijzer.

App

U kunt ook de AfvalWijzer-app gratis downloaden op uw smartphone of tablet. Handig: stel een herinnering in voor wanneer uw afval wordt opgehaald. 

U kunt via de afvalbalie het aantal ledigingen van de afgelopen tijd zien. U kunt hier ook uw container omruilen naar een grotere of kleinere.

Zakken voor PMD

Zakken om uw plastic, metaal en drankkarton (PMD) in te doen, kunt u krijgen bij de receptie in het gemeentehuis en bij supermarkten in Overbetuwe.

Afvalkalender thuis ontvangen

U kunt via de afvalwijzer een jaaroverzicht van 2019 uitprinten. Wilt u een papieren kalender thuis ontvangen? Neem dan contact op met info@overbetuwe.nl.

Bekijk hier de bijlage van de afvalwijzer van 2019.

Afval wegbrengen

Afval dat u niet mee kunt geven met het huishoudelijk afval kunt u wegbrengen naar de milieustraten.

Tarieven

Klachten

Klachten over het ophalen van afval kunt u melden bij SUEZ of via 0800 - 40 50 500.