Afval

Wanneer wordt mijn afval opgehaald?

Vul uw postcode en huisnummer in en u ziet meteen wanneer uw afval wordt opgehaald. Ook kunt u zich via de afvalwijzer gratis aanmelden voor de berichtenservice. U ontvangt automatisch de dag vóór de afvalinzameling een herinneringsbericht.

Ophalen PMD-zakken

De inzamelvoertuigen beginnen om 07.30 met het ophalen van de PMD-zakken, daarom vragen wij u de zakken vóór 07.30 aan de weg te zetten.

Ophaaldagen 2019

LET OP: in 2019 is de ophaaldag van de PMD zakken op de dag dat de grijze container (oneven weken) aan de weg moet.
Als u geen grijze container hebt, maar gebruik maakt van een ondergrondse container, worden de PMD-zakken in de oneven weken opgehaald, op dezelfde dag van de week dat in de even weken de groene container wordt geleegd.

Dit mag er in de PMD zak (plastic, metaal en drankkarton): PMD-wijzer.

App

U kunt ook de AfvalWijzer-app gratis downloaden op uw smartphone of tablet. Handig: stel een herinnering in voor wanneer uw afval wordt opgehaald. 

U kunt via de afvalbalie het aantal ledigingen van de afgelopen tijd zien. U kunt hier ook uw container omruilen naar een grotere of kleinere.

Zakken voor PMD

Zakken om uw plastic, metaal en drankkarton (PMD) in te doen, kunt u krijgen bij de receptie in het gemeentehuis en bij supermarkten in Overbetuwe.

Afvalkalender thuis ontvangen

U kunt via de afvalwijzer een jaaroverzicht van 2019 uitprinten. Wilt u een papieren kalender thuis ontvangen? Neem dan contact op met info@overbetuwe.nl.

Bekijk hier de bijlage van de afvalwijzer van 2019.

Afval wegbrengen

Afval dat u niet mee kunt geven met het huishoudelijk afval kunt u wegbrengen naar de milieustraten.

Tarieven

Klachten

Klachten over het ophalen van afval kunt u melden bij SUEZ of via 0800 - 40 50 500.