Afval

 • Huishoudelijk afval

  PMD-zakken, groene en grijze containers en oud papier en karton wordt aan huis opgehaald door SUEZ. PMD-zakken en de grijze containers worden in de oneven weken opgehaald. De groene kliko (gft) wordt in de even weken opgehaald. In de digitale AfvalWijzer vindt u de ophaaldata voor uw adres. U kunt de Afvalwijzer-app gratis downloaden. U ontvangt automatisch de dag vóór de afvalinzameling een herinneringsbericht als u de notificaties aanzet.

  Het afval wordt vanaf 7.30 uur opgehaald. Zet uw afval 's ochtends op tijd aan straat.

 • Afval wegbrengen

  Afval dat u niet meegeeft met het huishoudelijk afval kunt u naar de milieustraten in Andelst of Elst brengen. Vanaf 1 maart 2019 is uw milieupas het toegangsbewijs voor de milieustraten. Bij de milieustraten kunt u verschillende soorten afval wegbrengen. Sommige afvalsoorten zijn gratis, voor andere afvalsoorten moet u betalen.

  Glas, textiel en PMD kunt u ook gratis wegbrengen bij ondergrondse containers die verspreid zijn in de gemeente.

 • Afval op laten halen

  Om grofvuil, oud ijzer of snoeihout op te laten halen maakt u een afspraak. Dat kan tot 4 werkdagen van tevoren.

 • Asbest verwijderen

  Wilt u asbest verwijderen? Als het om meer dan 35 m2 gaat, moet u dit melden bij de gemeente. Dit kan via het Omgevingsloket online. Doe de melding minstens 5 werkdagen voor het begin van de werkzaamheden.

 • Compostvaten kopen

  Een compostvat maakt mest van uw groente, fruit- en tuinafval. De mest uit het compostvat kunt u gebruiken voor uw tuin. Een compostvat kunt bij de gemeente kopen.

 • Medisch afval

  Hebt u veel medisch afval? Bijvoorbeeld stoma-, incontinentie- of dialysemateriaal? Dan maakt u waarschijnlijk vaker dan gemiddeld gebruik van uw ondergrondse container of moet u vaker uw grijze container laten legen. Wij willen inwoners met veel medisch afval tegemoet komen.

 • Klachten en storingen melden

  Klachten over de afvalinzameling kunt u melden bij Suez.
  Storingen van ondergrondse containers kunt u melden bij de gemeente.

Uitgelicht