Uittreksel uit basisregistratie personen opvragen

Een uittreksel uit de Basisregistratie Personen (BRP) is een officiƫle verklaring dat u in Overbetuwe woont. Hierop staan uw naam, adres, woonplaats, geboorteplaats en geboortedatum. U heeft bijvoorbeeld een uittreksel nodig als u zich wilt inschrijven voor een woning, als u uw auto wilt overschrijven of als u gaat trouwen of scheiden. U kunt het uittreksel online of in het gemeentehuis aanvragen. Maak daarvoor een afspraak.

Online aanvragen>>  Afspraak maken >>

Uittreksel BRP voor uzelf of iemand anders aanvragen

U mag een uittreksel BRP aanvragen voor:

• Uzelf.
  • Voor uw kinderen tot en met 15 jaar.
  • Voor uw kinderen tot en met 17 jaar, als ze op uw adres staan ingeschreven.
  • Voor degene met wie u getrouwd bent of uw geregistreerd partner. Dit kan alleen als u op hetzelfde adres staat ingeschreven.
  • Voor iemand anders die u een schriftelijke machting (Pdf, 22 kB) heeft gegeven.
  • Als u de curator bent, kunt u het voor uw onder curatele gestelde persoon aanvragen.

Hoe u het uittreksel aanvraagt

Uittreksel BRP € 11,50

Meer informatie

• U kunt ook een internationaal uittreksel BRP aanvragen, in het Engels, Frans, Duits, Spaans, Italiaan of Turks. Dat is soms nodig voor gebruik in het buitenland.
  • Als u niet meer in Nederland woont, kunt u een uittreksel aanvragen bij een RNI-gemeente.