Uittreksel uit basisregistratie personen opvragen

In de basisregistratie personen (BRP) staan gegevens van alle inwoners van Nederland. U kunt een kopie van uw eigen gegevens opvragen. Dit heet een uittreksel. Hierop staan onder andere uw naam, geboortedatum, geboorteplaats en huidige adres. Instanties kunnen om een uittreksel uit de BRP vragen. U kunt bijvoorbeeld aan een woningstichting laten zien dat u ingeschreven staat bij de gemeente.

Online regelen >>     Afspraak maken >>

Voor wie?

U kunt voor uzelf een uittreksel BRP aanvragen. Soms mag u het voor iemand anders doen:

• Voor uw eigen kinderen als ze jonger zijn dan 16 jaar.
  • Voor uw kinderen als ze jonger zijn dan 18 jaar, alleen als ze op uw adres staan ingeschreven.
  • Voor met wie u getrouwd bent of geregistreerd partner, alleen als deze op uw adres staat ingeschreven.

Voor iemand anders kunt u een uittreksel BRP aanvragen als u een schriftelijke machtiging heeft.

Een uittreksel BRP kost in 2019 € 11,50.

Zo vraagt u een uittreksel uit de basisregistratie personen aan:

• Log in met uw DigiD bij uw gemeente.
  • Vul uw gegevens in.
  • U betaalt het uittreksel online bij de aanvraag.
  • U krijgt het uittreksel binnen 7 werkdagen thuisgestuurd.

Heeft u het sneller nodig? Vraag het dan aan bij de balie.

Voor het buitenland

Het is ook mogelijk om een internationaal uittreksel BRP aan te vragen. Dat is soms nodig voor gebruik in het buitenland.

Het internationale uittreksel BRP is in de talen Engels, Frans, Duits, Spaans, Italiaans en Turks.

Vanuit het buitenland

Staat u niet meer in Nederland ingeschreven? Dan kunt u niet bij gemeente Overbetuwe terecht. U moet dan naar een RNI-gemeente. RNI staat voor Register Niet Ingezetenen.