Land van Elstar, Caesar, Rijn en Waal

Overbetuwe land van LR-01 450pix

Dit logo staat symbool voor al het bijzondere dat Overbetuwe te bieden heeft. Elf unieke kernen maken samen het mooie stukje land Overbetuwe. Het oosten van gemeente Overbetuwe is een dynamisch gebied met functies voor de hele stadsregio, zoals wonen, werken, cultuur en recreatie. Het westelijk deel van de gemeente heeft een meer landelijk karakter. Overbetuwe biedt dus volop ruimte en rust, terwijl alle voorzieningen binnen handbereik zijn. Er zijn veel mooie plekken waar u heerlijk kunt recreëren, wandelen en fietsen. Ook de leuke winkeltjes en bijzondere accommodaties zijn uw bezoek waard. Of neem een kijkje in één van onze kleine musea of recreatieparken.

Elstar

Wie kent niet de heerlijk zoetzure en frisse smaak van de appel Elstar. Maar wist u ook dat Nederlands populairste appel is bedacht door Arie Schaap uit Elst (‘Elst-ar’)? De Elstar wordt nog altijd in Overbetuwe geteeld. Maar er is meer fruit te vinden in de boomgaarden van Overbetuwe. Het landschap kleurt en geurt ieder jaar weer fantastisch door de bloesem van bijvoorbeeld kersen, peren, andere appelsoorten, frambozen en pruimen.

Caesar

Het grondgebied van gemeente Overbetuwe kent een rijke historie. Germanen, Bataven en Romeinen waren de vroege bewoners en ondernemers van deze streek. Zij hebben hun sporen achtergelaten, met name onder de grond. Een speciale wandel- en fietsroute voert u langs plekken uit het Romeins-Bataafse verleden in Overbetuwe. Bijvoorbeeld langs de Grote Kerk (met de markante toren) in Elst. Hier zijn de fundamenten van twee Gallo-Romeinse tempels te bezichtigen. Één van deze tempels behoort tot de grootste tempels die ten noorden van de Alpen zijn gevonden!

In maart 2010 zijn bij graafwerkzaamheden in Elst nog resten aangetroffen van een prehistorische boomstamkano. De kano dateert waarschijnlijk uit de periode 400 tot 200 voor Christus en is daarmee het oudste bekende vaartuig van de provincie Gelderland. En in april 2010 zijn in Valburg resten gevonden van een Romeins grafveld van rond het jaar 200.

Rijn en Waal 

Rivieren vormen nog altijd het landschap. De gemeente ligt tussen de Rijn en de Waal en wordt doorkruist door de Linge (de langste rivier van Nederland). Langs deze rivieren vindt u fraaie boerderijen en boomgaarden, oude molens en kerkjes en dijken met mooie uitzichten.

De rivieren hadden ook grote invloed op de historie van Overbetuwe. Zo vormde de Rijn eeuwenlang de noordgrens van het Romeinse Rijk.

 

Laat ook zien dat Overbetuwe veel te bieden heeft!

Wilt u ook laten zien dat u woont, werkzaam bent of geniet in Overbetuwe? Dan kunt u het logo gratis plaatsen op bijvoorbeeld uw website, kleding, e-mails of drukwerk. Het logo en meer informatie over het gebruik van het logo vindt u hier.

Gemeente Overbetuwe heeft naast het logo nog enkele materialen ontwikkeld waar u gebruik van kunt maken. Zo hebben we vlaggen en grote spandoeken waarmee u uw evenement kunt aankleden. Ook kunt u binnenkort op verschillende verspreidpunten mooie, gratis ansichtkaarten van Overbetuwe meenemen zodat u iemand de groeten uit Overbetuwe kunt sturen.

Wilt u meer informatie over campagnematerialen? Of heeft u een goed idee voor de promotie van Overbetuwe en wilt u hiervoor graag samenwerken met de campagne? Neemt u dan contact op met team communicatie van gemeente Overbetuwe, telefoonnummer 0481 362 300, e-mailadres info@overbetuwe.nl.

 

 

Downloaden logo en richtlijnen

 

Informatie over sport, recreatie en toerisme in gemeente Overbetuwe

 

Informatie over ondernemen in gemeente Overbetuwe

 

Informatie van VVV Arnhem/ Nijmegen, Overbetuwe

 

 

 

 

 

 

 


Subnavigatie