Digitaal fotoarchief bekijken en aanvullen

In het digitaal fotoarchief vindt u ruim 3.000 foto’s en ansichten van de gemeente Overbetuwe en de voormalige gemeenten.

Ga naar het digitaal fotoarchief >>

Aanvullingen of opmerkingen doorgeven

Als u onjuistheden in het fotoarchief ziet of aanvullingen op opmerkingen hebt, horen wij dat graag van u. Stuur dat een e-mail naar info@overbetuwe.nl. Geef in uw bericht aan wat het bestandsnummer van de foto in het archief is.

Oude foto’s aanleveren

Als u nog oude foto’s heeft die we in het online fotoarchief kunnen opnemen, kunt u contact opnemen met de gemeente via 14 0481. Vooral van de voormalige gemeente Heteren hebben we nog weinig foto’s.

Auteursrechten

Gebruik van de foto’s uit het digitaal fotoarchief voor zakelijke en/of commerciële doeleinden is niet toegestaan.
De gemeente Overbetuwe heeft haar uiterste best gedaan om het eventueel auteursrecht bij elke foto te achterhalen. Als de naam van de fotograaf bekend is, staat dat in het fotoarchief vermeld. Als u vindt dat wij inbreuk plegen op uw auteursrecht, horen wij dat graag van u. Mail dan naar info@overbetuwe.nl of bel 14 0481.

Over het archief

  • Teun Versluis van de Historische Kring Kesteren heeft 2.500 foto’s en ansichten uit het archief van de gemeente Valburg geordend en gescand. In deze collectie zitten foto’s van de kernen Andelst, Hemmen, Herveld, Oosterhout, Slijk-Ewijk, Valburg en Zetten. De oudste foto is van rond 1880.
  • De historische Vereniging Marithaime heeft ongeveer 600 foto’s aan het fotoarchief toegevoegd.
  • Verder bevat het fotoarchief diverse foto’s uit de collectie van de voormalige gemeente Elst.

Meer informatie

  • Bekijk meer foto’s, affiches en kaarten in het Gelders archief.
  • Oude officiële documenten van Overbetuwe en de voormalige gemeenten vindt u in het gemeentearchief.