Digitaal fotoarchief

Wie geïnteresseerd is in de geschiedenis van de voormalige gemeenten Elst en Valburg kan zijn hart ophalen. Teun Versluis van de Historische Kring Kesteren is 10 jaar bezig geweest met het ordenen en scannen van circa 2.500 foto’s en ansichten uit het archief van de gemeente Valburg.
Hij verdiepte zich ook in de achtergronden van de gemeente. Valburg  (1817 tot 2001, daarna gemeente Overbetuwe) omvatte de kernen Andelst, Hemmen, Herveld, Oosterhout Slijk-Ewijk, Valburg en Zetten. De oudste foto is van omstreeks 1880, grofweg 50 jaar na de uitvinding van de fotografie.

Daarnaast heeft de Historische Vereniging Marithaime circa 600 ansichten geplaatst en zijn diverse foto's uit de collecte van de voormalige gemeente Elst toegevoegd. Het resultaat hiervan is een digitaal fotoarchief.
 

Opening van het nieuwe raadhuis aan het Europaplein te Andelst (1965).

De eerste 'kroetfabriek' van de familie Van Woerkom te Oosterhout in vol bedrijf (± 1880).

 

Hebt u nog oude foto’s?

Helaas zijn er erg weinig foto’s beschikbaar van de voormalige gemeente Heteren. Bent u nog in het bezit van oude foto’s; ook van de andere voormalige gemeenten? Bel dan naar de gemeente. Wellicht kunnen we uw foto’s opnemen in het fotoarchief en deze op onze website publiceren.

Aanvullingen of opmerkingen

Ziet u tijdens het raadplegen van het fotoarchief onjuistheden? Hebt u aanvullingen of opmerkingen? Stuur dan een e-mail naar info@overbetuwe.nl met vermelding van het bestandnummer van de betreffende foto.

Auteursrechten

De gemeente Overbetuwe heeft haar uiterste best gedaan om een eventueel auteursrecht van een foto te achterhalen. Deze staan zo veel mogelijk vermeld. Als de naam van de fotograaf bekend is, staat deze ook vermeld. Mocht u van mening zijn dat er een inbreuk wordt gepleegd op uw auteursrecht, laat het ons dan weten. Gebruik van de foto's uit het digitaal fotoarchief voor zakelijke en/of commerciële doeleinden is niet toegestaan.
 

 

 

Subnavigatie