Koninklijke onderscheidingen

Kent u iemand die een Koninklijke onderscheiding verdient? Doe dan een aanvraag voor een Koninklijke Onderscheiding.
Let op! Voor de Lintjesregen 2022 kunt u niemand meer voordragen. Voor ieder ander moment kunt u wel een aanvraag doen als u het lintje minimaal 5 maanden van tevoren aanvraagt en als het past bij de gelegenheid van uitreiken.

afbeelding koninklijke onderscheidingen

Wilt u meer weten over Koninklijke Onderscheidingen? Kijk dan op www.lintjes.nl . Via deze website kunt u ook een aanvraag doen. Wilt u graag persoonlijk contact over een aanvraag? Neem dan contact op met het kabinet van de gemeente Overbetuwe via kabinet@overbetuwe.nl.

Andere onderscheidingen

Naast een Koninklijke onderscheiding zijn er ook diverse andere onderscheidingen die u kunt aanvragen, zoals:

  • Koninklijke Predicaten en Hofleverancier;
  • Koninklijke Erepenning (voor verenigingen, stichtingen, instellingen of sportverenigingen);
  • Carnegie Heldenfonds;
  • Maatschappij tot Redding van Drenkelingen.

Het aanvragen van deze onderscheidingen gaat anders dan de aanvraag voor een Koninklijke Onderscheiding. Wij raden aan om eerst contact op te nemen met het kabinet van de gemeente Overbetuwe: kabinet@overbetuwe.nl  

Gemeentelijke onderscheiding

De gemeente Overbetuwe kent 2 gemeentelijke waarderingen:

Vrijwilligersprijs Het Toonbeeld  

Deze prijs wordt ieder jaar tijdens de Nieuwjaarsontmoeting van de gemeente Overbetuwe uitgereikt aan de vrijwilliger van het jaar. De voordracht voor de vrijwilligersprijs worden gecoördineerd door Forte Welzijn. De lijst met de winnaars van de vrijwilligersprijs vindt u hier.

De Erepenning van Overbetuwe

Deze waardering wordt spaarzaam en alleen op voordracht van het college van burgemeester en wethouders toegekend aan iemand die zich langdurig en op een bijzondere manier heeft ingespannen voor de gehele gemeenschap van de gemeente Overbetuwe. De lijst met toegekende Erepenningen van Overbetuwe vindt u hier.