Start verbouwing gemeentehuis Elst

Gemeente Overbetuwe ontvangt haar bezoekers sinds maandag 29 oktober in de tijdelijke publiekshal aan ’t Fort 4 in Elst. De hoofdentree aan de Dorpsstraat is daarmee gesloten en we zijn begonnen met de interne verbouwing.

In het voorjaar van 2019 start de bouw van de markante aanbouw aan de voorkant van het gemeentehuis. Deze is in de eerste helft van 2020 klaar. In deze aanbouw vindt u straks de nieuwe publieksbalies en enkele multifunctionele vergaderruimtes die voor een breed publiek beschikbaar zijn.

Toekomstbestendig gemeentehuis

Er komt dus een mooie nieuwe aanbouw aan de voorkant van het gemeentehuis die er - samen met het fontein op het plein- ervoor zorgt dat Elst een echt dorpshart krijgt. Ook het bestaande gebouw wordt aan de buitenkant onder handen genomen zodat er weer een mooi gemeentehuis ontstaat. Bij het ontwerp is vooral gelet op: het verbeteren van de toegankelijkheid van het gebouw (gelijkvloers), multifunctioneel gebruik (ruimtes voor meerdere doeleinden en groepen te gebruiken) en verduurzaming van het gebouw (minimaal energielabel B).

We vragen uw begrip voor de mogelijke overlast die de werkzaamheden veroorzaken de komende tijd. U bent van harte welkom bij ’t Fort 4!

Aannemer Kuijpers Bouw Heteren en wethouder Wijnte Hol

"Wethouder Wijnte Hol van gemeente Overbetuwe, Jan Kuijpers van Kuijpers Bouw uit Heteren, Armand van Andel van Megens installaties en Erwin Moorman van Huisman Etech Experts geven het startsein voor de laatste fase van de verbouwing van het gemeentehuis in Elst".

Subnavigatie