Kinderburgemeester 2020-2021

Julia Meeuwsen is voor het komende jaar gekozen als nieuwe kinderburgemeester. Zij werd maandagochtend 22 juni op haar school door burgemeester Patricia Hoytink-Roubos en kinderburgemeester Salma verrast met het leuke nieuws. 


Dit jaar hebben 17 kinderen uit groep 7 gereageerd op de vacature van kinderburgemeester. Zij hebben een sollicitatieformulier ingestuurd waarin ze over zichzelf vertelden, uitlegden wat zij belangrijk vinden en waarom zij kinderburgemeester willen zijn. De selectiecommissie heeft vijf kinderen uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Naar aanleiding van deze leuke en bijzondere gesprekken is er één nieuwe kinderburgemeester gekozen. Julia viel op door haar politieke ambities, ze wil kinderen laten kennismaken met de lokale politiek. Ook wil ze veilig fietsen, meer bewegen en het contact tussen ouderen en kinderen onder de aandacht brengen in haar jaar als kinderburgemeester. 

Op woensdagmiddag 8 juli nemen we feestelijk afscheid van de huidige kinderburgemeester Salma en wordt Julia officieel geïnstalleerd als nieuwe kinderburgemeester. Door de corona-maatregelen eindigt het kinderburgemeesterschap van Salma anders dan verwacht. Haar grootste plan voor dit jaar, de Special Kids Day, is verzet naar 30 mei 2021.  

Julia en Salma

Vragen

Stel je vraag aan Josselien van Grootel of Remco Janssen via kinderburgemeester@overbetuwe.nl of bel naar 14 0481.