Kinderburgemeester 2019-2020

Word jij de nieuwe kinderburgemeester van gemeente Overbetuwe? Solliciteer dan voor 14 april.

Solliciteren als kinderburgemeester

Sinds 2016 heeft gemeente Overbetuwe ieder jaar een kinderburgemeester. Op dit moment gaan we op zoek naar de kinderburgemeester voor 2019-2020. Alle Overbetuwse kinderen die dit schooljaar in groep 7 zitten nodigen wij uit om vóór 14 april 2019 te solliciteren.

Lijkt het jou leuk om 1 jaar lang alle kinderen van de gemeente Overbetuwe te vertegenwoordigen? Bijvoorbeeld bij de intocht van Sinterklaas, de doorkomst van de Vierdaagse en de sleuteloverdracht tijdens Carnaval? Vind jij het leuk om mensen te ontmoeten en je mening te geven? Het is leuk, maar ook serieus.

Je kunt kinderburgemeester worden als je:

  • in groep 7 zit;
  • in gemeente Overbetuwe woont;
  • op wilt komen voor onderwerpen die voor kinderen in Overbetuwe belangrijk zijn;
  • het leuk vindt om mensen te ontmoeten (ook volwassenen);
  • graag je mening geeft en die goed kunt vertellen;
  • het leuk vindt om in de belangstelling te staan;
  • graag inzet voor activiteiten binnen de gemeente.

Vul het sollicitatieformulier in

Praat met je ouders over je wens om kinderburgemeester te worden, want zij moeten je toestemming geven. Als je ouders het een goed idee vinden vul je samen het sollicitatieformulier in. Daarin stel je jezelf voor en schrijf je waarom je kinderburgemeester wilt worden.

Stuur het sollicitatieformulier vóór 14 april naar: kinderburgemeester@overbetuwe.nl

Planning bekendmaking kinderburgemeester 2019-2020

Na 14 april gaan we alle brieven lezen. Tussen 27 april en 4 mei laten we weten of je ben gekozen om op gesprek te komen bij de burgemeester. We nodigen 5 kinderen uit voor een sollicitatiegesprek. De gesprekken zijn gepland op 15 mei tussen 15.00 en 17.00 uur. Reserveer je die tijd alvast?

Het gesprek duurt ongeveer 20 minuten en gaat over wat jij hebt ingevuld en wat jij zou doen als je kinderburgemeester bent.

Na de gesprekken kiest de burgemeester 1 kinderburgemeester. Op 22 mei maken we bekend wie de kinderburgemeester wordt. We maken dan ook een foto.

Vragen

Stel je vraag aan Josselien van Grootel, Remco Janssen of Giuseppina Pisana via kinderburgemeester@overbetuwe.nl of bel naar 14 0481.