Fiets- en wandelroutes

In de gemeente Overbetuwe kunt u schitterend fietsen en wandelen. U komt ongetwijfeld een keer langs of over de Linge, de langste rivier van Nederland. Langs de rivier vindt u mooie boerderijen, weelderige boomgaarden, oude molens en kerkjes. Ook een fiets- of een wandeltocht over de dijken, langs de Waal of de Nederrijn, is een belevenis.

Fietsroute netwerk

Met het fietsroute netwerk bepaalt u zelf welke route en hoeveel kilometers u wilt fietsen. U fietst van knooppunt tot knooppunt, via opvallende witgroene borden.
Op www.lekkerfietsen.nl vindt u meer informatie en gratis routes. U kunt op deze site ook zelf een route samenstellen met de routeplanner.

Rondje Overbetuwe

Hier kunt u een route downloaden (pdf, 502 kb) van 50 km die, u via knooppunten door de hele gemeente voert.

Themaroutes Romeinen en Bataven

Over het thema Romeinen en Bataven zijn in de afgelopen jaren speciale themaroutes verschenen. De bijbehorende routeboekjes zijn verkrijgbaar via de VVV. Hierover leest u meer op de pagina Romeinen en Bataven

Wielenfietsroute

Deze fietsroute voert u langs verschillende wielen in de gemeenten Overbetuwe, Arnhem en Lingewaard. Een wiel is een plas ontstaan na een dijkdoorbraak en is kenmerkend voor het rivierengebied. Door deze route te fietsen ontdekt u de unieke omgeving, historie en ecologie van de wielen. De route sluit aan op het fietsknooppunt. Meer achtergrond informatie vindt u in de brochure (pdf, 1,3 mb). U kunt deze brochure ook afhalen bij het gemeentehuis.

Wandelroutes

Op de pagina over Landschap vindt u wandelroutes in de gemeente Overbetuwe

Wandelroutes in Elst

In Elst zijn twee wandelroutes uitgezet. Een natuur- (pdf, 2,2 mb) en een cultuurwandeling (pdf, 1,8 mb). Beide routes zijn 7 km lang. In de routebeschrijving vindt u behalve een plattegrond en ook beschrijvingen van de bezienswaardigheden.

Een speciaal uitstapje in Elst is de Bomentuin Burgemeester Galamapark . Het park is zeer geschikt voor bomenstudie en natuurfotografie. Langs de wandelpaden in het park staan gedichten van verschillende dichters

 

Twee wandelroutes in het Hollanderbroek

Een bijzonder mooi gebied door de enorme openheid van het landschap, afgewisseld met bosjes en erfbeplantingen. Hier kunt u twee routes wandelen over natuurlijke paden: Rondje Homoet (5,2 kilometer) en Rondje Kom (4,6 kilometer). De routes zijn bewegwijzerd. Onderweg komt u informatiepanelen tegen die u informeren over de natuur, cultuurhistorie en het grondgebruik. Meer achtergrondinformatie vindt u in de brochure. U kunt deze brochure afhalen bij het gemeentehuis of bij één van de Overbetuwse bibliotheken.

Wandelroute Driel

De Dorpsraad Driel heeft in samenwerking met de gemeente Overbetuwe een wandelroute gemaakt door Driel Centrum, het landelijk gebied van Driel oost, de DrieLsprong en over de Rijndijk. De route is bewegwijzerd en beschreven in een wandelbrochure met informatie over natuur, cultuurhistorie en grondgebruik.
Meer achtergrondinformatie vindt u in de wandelbrochure (pdf, 4 mb). De wandelroute is in Driel bij de plaatselijke middenstand en op het gemeentehuis in Elst gratis verkrijgbaar.

Wandelroute Oosterhout

De Dorpsraad werkgroep Natuur en Landschap Oosterhout heeft in samenwerking met de gemeente Overbetuwe twee wandroutes gemaakt. De wandelrouten Oosterhoutse bos (4,3 km) en Rondje Balveren (5,7 km).
De routen zijn beschreven in een wandelbrochure (pdf, 3 mb) met informatie over natuur, cultuurhistorie en grondgebruik.