Verzekering voor vrijwilligers

De gemeente heeft voor alle vrijwilligers binnen de gemeente Overbetuwe een collectieve Vrijwilligersverzekering afgesloten bij Centraal Beheer.

Waarvoor ben ik verzekerd?

Tijdens het vrijwilligerswerk bent u verzekerd voor ongevallen. Ook uw persoonlijke eigendommen zijn verzekerd. Als vrijwilliger, maar ook als bestuur, bent u verzekerd voor aansprakelijkheid en rechtsbijstand. Daarnaast bent u als bestuurder van een motorvoertuig ook verzekerd.

Wilt u hierover meer weten? Lees dan de polisvoorwaarden na.

Wanneer ben ik verzekerd?

  • U bent verzekerd op het moment dat u vrijwilligerswerk doet voor een vereniging, een stichting, een instantie of een groep mensen die een bepaalde maatschappelijke taak op zich hebben genomen.
  • Woont u zelf buiten de gemeente maar doet u vrijwilligerswerk voor een vereniging die in onze gemeente gevestigd is? Dan bent u verzekerd. Woon u in onze gemeente en doet u vrijwilligers werk in een andere gemeente die geen vrijwilligers-verzekering heeft, dan bent ook verzekerd.
  • Mantelzorgers worden niet als vrijwilligers gezien. Toch zijn zij verzekerd voor ongevallen en verlies en/of schade aan persoonlijke eigendommen.
  • Jongeren die vanuit school een maatschappelijke stage lopen zijn ook verzekerd via de vrijwilligers-verzekering.
  • Werkt u als vrijwilliger bij de brandweer of de politie of bent u stagiaire? Dan bent u op een andere manier verzekerd.

Aanvraag

U kunt het schadeformulier downloaden (Pdf, 84kB). U kunt het ook opvragen bij de gemeente bij team Financiƫn.