Verzekering voor vrijwilligers

De gemeente heeft voor alle vrijwilligers binnen de gemeente Overbetuwe een collectieve Vrijwilligersverzekering afgesloten bij Centraal Beheer.

Beschrijving

De gemeente heeft voor alle vrijwilligers binnen de gemeente Overbetuwe een collectieve Vrijwilligersverzekering afgesloten bij Centraal Beheer.

Waarvoor ben ik verzekerd?

Tijdens het vrijwilligerswerk bent u verzekerd voor ongevallen. Ook uw persoonlijke eigendommen zijn verzekerd. Als vrijwilliger, maar ook als bestuur, bent u verzekerd voor aansprakelijkheid en rechtsbijstand. Daarnaast bent u als bestuurder van een motorvoertuig ook verzekerd.

Wilt u hierover meer weten? Lees dan de polisvoorwaarden na.

Wanneer ben ik verzekerd?

  • U bent verzekerd op het moment dat u vrijwilligerswerk doet voor een vereniging, een stichting, een instantie of een groep mensen die een bepaalde maatschappelijke taak op zich hebben genomen.
  • Woont u zelf buiten de gemeente maar doet u vrijwilligerswerk voor een vereniging die in onze gemeente gevestigd is? Dan bent u verzekerd. Woon u in onze gemeente en doet u vrijwilligers werk in een andere gemeente die geen vrijwilligers-verzekering heeft, dan bent ook verzekerd.
  • Mantelzorgers worden niet als vrijwilligers gezien. Toch zijn zij verzekerd voor ongevallen en verlies en/of schade aan persoonlijke eigendommen.
  • Jongeren die vanuit school een maatschappelijke stage lopen zijn ook verzekerd via de vrijwilligers-verzekering.
  • Werkt u als vrijwilliger bij de brandweer of de politie of bent u stagiaire? Dan bent u op een andere manier verzekerd.

Aanvraag

U kunt het schadeformulier downloaden (Pdf, 84kB). U kunt het ook opvragen bij de gemeente bij team Financiën.