Persberichten

 • 1 juni meedenkbijeenkomst ‘Cultuur in Overbetuwe’

  13 mei 2016

  De gemeente Overbetuwe stelt dit jaar nieuw beleid op voor Kunst, Cultuur en Erfgoed. Daarbij wil zij meningen en wensen meenemen van de verenigingen, clubs en organisaties die zich bezighouden met cultuur. Hun besturen zijn daarom uitgenodigd voor een meedenkbijeenkomst ‘Cultuur in Overbetuwe’ op 1 juni.

 • Persbericht Bestaande gemeentehuis Elst thuisbasis voor alle ambtenaren

  Elst - 15-03-2016
  De huisvesting van de gemeentelijke organisatie van Overbetuwe is al jaren een onderwerp van gesprek. De plannen voor volledige nieuwbouw bij het station in Elst werden in juli 2014 afgeblazen. Daarom zijn de gemeentehuizen in Andelst en Elst afgelopen jaar op een aantal punten verbeterd. De wens blijft echter om op één locatie te werken. Daarnaast bestaat de wens om het loket Samenleven en Werk & Inkomen – waar inwoners zich melden voor zorg en werk - in het Ambtshuis in Elst te huisvesten.

 • Persbericht: Overbetuwe geeft raadsinformatie vrij als open data

  2 maart 2016 - Gemeente Overbetuwe heeft samen met de Open State Foundation als zesde Nederlandse gemeente haar eigen raadsinformatie vrijgegeven als open data. Daarmee is Overbetuwe de tweede Gelderse gemeente waar raadsstukken als moties, agendapunten en ingezonden brieven beschikbaar zijn voor hergebruik.

Subnavigatie