Afgelopen zaterdag is Overbetuwe weer een stukje groener geworden. Ondanks de paraplu en regenjas kijken we weer terug op een geslaagde tegelruildag en adopteren van openbaar groen. Met het ophalen van ruim een halve ton (zo’n 60.000 kg) aan tegels en bestrating door de tegeltaxi is er minder steen en meer groen in Overbetuwe gekomen.

In de maand april konden inwoners zich weer inschrijven voor de tegelruilactie. Met opnieuw meer dan 125 deelnemers een succesvolle actie. Naast de tegelruil zijn er ook weer veel groenperken en boomspiegels geadopteerd. Ruim 50 stukjes openbaar groen worden nu verzorgd door betrokken inwoners. In totaal zijn er meer dan 2500 planten uitgedeeld. Deze planten dragen stuk voor stuk bij aan het verbeteren van de biodiversiteit.

Na deze tegelruilactie start vanaf 10 mei de regentonactie. Een actie waar met flinke korting bij 2 tuincentra in Elst (Intratuin en de Welkoop) een regenton met toebehoren kan worden aangeschaft. Meer informatie over deze actie staat vanaf 10 mei op de website.