Anderen helpen met administratie, financiën en formulieren

Wist u dat veel mensen problemen hebben met hun verhuurder doordat ze geen grip krijgen op brieven en rekeningen? En dat er mensen zijn die extra inkomsten mislopen, omdat ze de aanvraagformulieren daarvoor te ingewikkeld vinden? Bij Forte Welzijn zijn er enthousiaste vrijwilligers die mensen hierbij kunnen helpen. Zij willen dit team versterken en zijn daarom op zoek naar nieuwe vrijwilligers.

Helpen bij thuisadministratie

Is het iets voor u, om mensen te helpen met het op orde brengen van hun thuisadministratie? En om meer grip te krijgen op hun financiën? Voor deze diensten zoekt Forte Welzijn  aanpakkers die samen met de hulpvrager aan de slag gaan. Samen zorgen voor inzicht in inkomsten, uitgaven en schulden. Vaak een hele klus die veel tijd vraagt, maar met een duidelijk begin en eind.

Helpen met invullen van formulieren

Vindt u het leuk/nuttig om anderen te helpen bij het invullen van formulieren? Word dan lid van de formulierenbrigade. Zij ondersteunt inwoners van Overbetuwe bij het invullen van (lastige) formulieren, waarvoor men in de eigen omgeving geen hulp kan vinden. Bijvoorbeeld formulieren van de gemeente, huur- en zorgtoeslag en inkomstenbelasting. Het invullen is vaak een eenmalige actie.

Wat verwacht Forte Welzijn van een vrijwilliger?

•    Affiniteit met de doelgroep, formulieren en financiële zaken.
•    Zich kunnen inleven in de situatie van een ander.
•    Naast de ander kunnen staan en niet veroordelend, ook als die andere keuzes maakt.
•    Geduld en een lange adem.
•    Ervaring met het voeren van een financiële administratie, ervaring met budgetteren is een pré.
•    Goede communicatieve en schriftelijke vaardigheden.
•    Vertrouwelijk omgaan met de informatie van de cliënt.
•    Grenzen kunnen aangeven voor zichzelf en de cliënt en daarin consequent zijn.
•    Actief deelnemen aan werkoverleg en deskundigheidbevordering.

Wat biedt Forte Welzijn een vrijwilliger?

•    Uitdagend vrijwilligerswerk waarmee u een positieve bijdrage kunt leveren voor een ander.
•    Onderdeel zijn van een bevlogen vrijwilligersgroep van Forte Welzijn.
•    Een korte training over financiële zaken en gespreksvoering (4 dagdelen).
•    Ondersteuning en begeleiding van beroepskrachten bij uw werkzaamheden.
•    Deskundigheidbevordering, onder andere tijdens werkoverleg.
•    Waardering van de cliënt.
•    Reiskostenvergoeding

Meer informatie

Wilt u meer weten? Maak dan een afspraak met de coördinator van Forte Welzijn, Foka Bruggema, telefoon 06 337 938 60, of stuur een mail naar schulddienstverlening@fortewelzijn.nl

Forte Welzijn werkt op dit gebied samen met STMR en gemeente Overbetuwe.