Ter gelegenheid van de viering van de verjaardag van Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander zijn 9 inwoners van de gemeente Overbetuwe benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau en 1 inwoner tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Burgemeester Patricia Hoytink-Roubos reikte de Koninklijke Onderscheidingen uit op vrijdag 26 april in de R.K. Maria Geboortekerk in Driel.

1. Henk Baltussen (77), Elst (gld)
Lid in de Orde van Oranje-Nassau

2. Ron de Grood (63),  Elst (gld)
Lid in de Orde van Oranje-Nassau

3. Jannie Henzen – Ponger (77), Andelst
Lid in de Orde van Oranje-Nassau

4. Frits Hoogveld (84),  Elst (gld)
Lid in de Orde van Oranje-Nassau

5. Jolanda van Marwijk-Ijkhout (58), Herveld
Lid in de Orde van Oranje-Nassau

6. Johan Plamont (64), Oosterhout (gld)
Lid in de Orde van Oranje-Nassau

7. Arjan Stam (64), Elst (gld)
Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

8. Ilonka Varga (53), Randwijk
Lid in de Orde van Oranje-Nassau

9. Toon Veens (63), Herveld, 
Lid in de Orde van Oranje-Nassau

10. Cor Verhart (59), Elst (gld)
Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Per gedecoreerde samengevat de verdiensten

Henk Baltussen
Zet zich al jarenlang in als bestuurder, (assistent-)koormeester en coördinator van het Elster Mannenkoor bij Stichting 4Daagse. Hij was in het verleden reservist bij de rijkspolitie.

Ron de Grood 
Is als vrijwilliger o.a. bestuurlijk actief (geweest) voor Voetbalvereniging SPERO, het Winterfestijn Elst en voor carnavalsverenigingen en -organisaties Zet ‘m Op, VEKO Elst en CPC.

Jannie Henzen – Ponger 
Is als bestuurslid en/of vrijwilliger o.a. langdurig actief (geweest) voor Buurtvereniging De Touwtrekkers, zwemvereniging EZZ, Museumboerderij Den Tip, Protestantse kerk Herveld, Stichting Samen Zorgen en is mantelzorger.

Frits Hoogveld
Is langdurig als vrijwilliger en bestuurder actief (geweest) voor o.a. carnavalsvereniging De Batsers, Historische Vereniging Marithaime Elst, gemeentelijke monumentencommissie en Stichting Paardenmarkt Elst.

Jolanda van Marwijk – Ijkhout
Is al jarenlang trouw vrijwilliger en bestuurder voor organisaties en verenigingen in Herveld-Andelst, o.a. voor: Scouting De Spoorzoekers, SJOC Avondvierdaagse, Locatieraad Parochie H. Maria Magdalena, Vereniging ’t Dorpshuis De Hoendrik, Stichting Samen Ontmoeten en Cliëntenraad Stichting Samen Zorgen.

Johan Plamont
Is o.a. als bestuurder actief (geweest) voor Dorpsraad Oosterhout, Stichting Omgevingsfonds Knoop 38, KNVB zaalvoetbal Zeeuws-Vlaanderen, Nijmegen Atletiek, VVD Hart van Gelderland, Stichting Vrienden Nederlands Douane Orkest en Vakbond Nederlandse Categoriale Vakvereniging Financiën.

Arjan Stam
Langdurige inzet als vrijwilliger, leidinggevende en adviseur voor de (regionale) brandweer. Wereldwijde inzet voor Urban Search And Rescue Nederland (USAR.NL) en voor de International Search and Rescue Advisory Group (INSARAG).

Ilonka Varga
Al jarenlang o.a. actief (geweest) voor voetbalvereniging EMM Randwijk, Randwijks Hof, MFA De Haar, De Huiskamer van Randwijk, Pasar Malam en initiatiefnemer van buurtactiviteiten.

Toon Veens
Is initiator, vrijwilliger en bestuurder (geweest) o.a. voor en van Stichting Music Herveld, Carnavalsvereniging De Deurdouwers Stichting Freedom for Oekraïne en Toneelvereniging De Vriendenkring.

Cor Verhart
Is o.a. actief (geweest) als voorzitter van Muziekvereniging Prins Willem-Alexander Elst, als raadslid, als burgerraadslid, als fractie steunlid VVD, als lid en voorzitter van de auditcommissie van de gemeenteraad van Overbetuwe en als voorzitter Overbetuwe Zingt Mee.